Читај ми!

Ђоковић најбољи тенисер и четврти спортиста Европе

Новак Ђоковић нашао се на четвртом месту најбољих спортиста Европе и понео је признање најбољег тенисера на Старом континенту, у избору 25 агенција. Ђоковић је сакупио 85 бодова, скоро 100 мање од овогодишњег лауреата Роберта Левандовског.

Пољска новинска агенција (ПАП) спровела је анкету за 63. годишњу награду за изузетан допринос спорту у претходних 12 месеци.

Водеће европске агенције као што су АФП, ДПА и ЕФЕ су биле укључене у избор и гласале за најбоље спортисте, међу којима се истакао пољски нападач и фудбалер минхенског Бајерна.

Левандовски је добио 180 поена, испред Луиса Хамилтона са 176, Арманда Дуплантиса који је скупио 169 и Новака Ђоковића.

Ђоковић је проглашен најбољим тенисером у Европи, пошто је завршио место изнад највећег ривала Рафаела Надала, који је добио укупно 72 бода. Првих 10 комплетирали су словеначки бициклисти Примож Роглич и Тадеј Погачар, кошаркаш Јанис Адетокумбо, шампионка Ролан Гароса Ига Швјонтек и Тереза Јохауг.

Новак је освојио четири титуле, уз осми трофеј на Аустралијан опену и зарадио је више од 6,4 милиона долара од турнирских награда. Шести пут у каријери је сезону завршио као "број 1", чиме је изједначио рекорд легендарног Пита Сампраса.

Освајач 17 гренд слемова је три пута у каријери проглашаван најбољим спортистом Европе у избору агенција, било је то 2011, 2015. и 2018. године, по чему је други најуспешнији тенисер иза Роџера Федерера, који је ласкаво признање добијао у пет наврата.

Што се Левандовског тиче, доминирао је европским фудбалом са Бајерном из Минхена, са којим је освојио пет трофеја, укључујући и онај у Лиги шампиона.

Пољак је постигао 45 погодака у календарској години и добио награде Фифе и Уефе за најбољег фудбалера.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи