Читај ми!

Аустралијан опен можда од 8. фебруара уз обавезану изолацију

Први тениски гренд слем у сезони, Аустралијан опен, скоро извесно одржаће се од 8. до 21. фебруара, недељу дана касније од првобитног плана, уз ригорозне епидемиолошке мере. Организатори још нису одустали од идеје да учесници морају провести четрнаест дана у карантину по доласку на турнир.

Турнир је требало да почне 18. јануара али је почетак померен за 1. фебруар, а локални медији сада најављују да се термин помера за још недељу дана касније.

За све учеснике је и даље обавезан карантин од четрнаест дана по доласку у Мелбурн, па би тенисери да допутују између 15. и 17. јануара.

Наведен је и низ мера којих ће играчи морати да се придржавају током боравка у карантину и учешћа на турниру попут обавезе да нико не сме да проведе више од пет сати ван собе, а то време могу искористити за тренинге, боравак у теретани и слично.

Учеснике може пратити само по једна особа, тренинзи се морају организовати тако да двојица играча тренирају само један са другим током две недеље карантина, а тестови на коронавирус радиће се првог, трећег, десетог и 14. дана боравка.

У држави Викторија, већ месец дана нема ниједног новог случаја заразе корона вирусом, а председник Тениске асоцијације Аустралије Крег Тили изјавио је да ће на турниру бити дозвољен "значајан број гледалаца".

Титуле на турниру требало би да бране најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић у мушлој и Софија Кенин у женској конкуренцији.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво