Читај ми!

Душан Вемић нови селектор најбоље женске тениске селекције Србије

Наш трофејни репрезентативац, а сада тренер Душан Вемић именован је за савезног тренера женског тениског тима уместо Татјане Јечменице Јевтић, саопштио је Тениски савез Србије. Одлуку о именовању Вемића донета је на седници Управног одбора ТССрбије и ово ће му бити први мандат на овој спортској функцији.

Тениски савез Србије захвалио се досадашњем селектору наше најбоље женске селекције Татјани Јечменици Јевтић на сарадњи и свим резултатима које је остварила.

Душан Вемић је у играчкој каријери дрес репрезентације у Дејвис купу облачио 29 пута (први пут у мају 1996. године) и забележио 20 победа (11 у синглу и 9 у дублу).

Вемић је већ шест година и тренер Дејвис куп селекције Србије, на Олимпијским играма у Риу 2016. био је тренер нашим играчима, радио је у тиму Новака Ђоковића, тренирао некадашњу топ десет играчицу света Андреу Петковић, Естонку Кају Канепи, чувени златни дубл света - америчку браћу Брајан, Филипа Крајиновића (сезона 2015).

Душан Вемић је тренутно ангажован као тренер највеће наде америчког тениса, 19-годишњег Брендона Накашиме уз тренера Пата Кеша, легендарног аустралијанца и освајача Вимблдона 1987. Млади Американац је под палицом нашег аса Душана претходне недеље освојио највећи трофеј у досадашњој каријери, челенџер у Орланду.

Селекција Србије под вођством Вемића први меч у 2021. одиграће у Краљеву 05. и 06. фебруара против репрезентације Канаде, меч плеј оф-а за пласман у квалификације Светске групе Били Џин Кинг купа 2021. године (бивши Фед куп). 

Победник меча у Краљеву обезбедиће пласман у квалификације 2022. у којима ће се борити за улазак на завршни турнир Били Џин Кинг Купа који ће се одржати у априлу месецу 2022. и у коме ће се за шампионски трофеј борити 12 најбољих селекција света. 

Последњи пут Србија и Канада одмериле су снаге 2014. у Монтреалу када је до победе стигао домаћин резултатом 3:1.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво