Читај ми!

Организатори АО у хаосу, Ђоковић можда неће бранити титулу у јануару

Аустралијан опен, први гренд слем сезоне, могао би да буде одложен неколико недеља због пандемије коронавируса, после најновијих одлука Владе савезне државе Викторија у којој се налази Мелбурн. Према писању аустралијских медија, организатори Отвореног првенства те земље у тенису "налазе се у хаосу и у следећа три дана биће познато каква је судбина једног од највећих турнира на свету".

Почетак Аустралијан опена заказан је за 18. јануар, али би могао да буде одложен за март или април, после тешких преговора Тениске асоцијацијација Аустралије (ТА) и Владе Викторије.

Прво је донета уредба да ће сви учесници морати прво да проведу 14 дана у карантину пре учешћа на самом турниру, уз могућност тренирања како би одржали форму и били спремни за највеће напоре, што је довело до одлуке да сви турнири заказани за јануар буду организовани у Мелбурну.

Премијер Данијел Ендрјуз наводно је у суботу обавестио ТА да ће одлука бити донета у следећа три дана, док је Брет Филипс, један од водећих тениских коментантора у Аустралији, открио да је извесно одлагање Аустралијан опена за период до три месеца, пошто званичници покушавају да пронађу адекватно решење.

Филипс је у изјави за радио СЕН у Сиднеју потврдио своја сазнања, уз додатак да још није озваничено да ли ће се одлагање мерити у недељама или месецима.

"Хаос, дискусија је веома деликатна. Лудо је", изјавио је Филипс.

"Невероватна времена за Тениску асоцијацију Аустралије. Мрзео бих да сам челник ТА или неке друге спортске организације у 2020. У многим спортовима следеће године се ситуација неће вратити у нормалу. Што се тиче Аустралијан опена, велике вести се очекују сваког часа."

Додао је да је јасно да власти у Викторији имају изузетно опрезан приступ, због чега се размишља о померању термина.

"Нема сумње да се Аустралијан опен неће играти у зацртаним терминима. Само је питање да ли ће се одложити за неколико недеља или за март или април."

Први гренд слем у сезони није игран у неком другом месецу сем јануара од 1987, а већ је потврђено и да неће бити организовано такмичење за јуниоре, како би се смањио број учесника.

Филипс је казао да нови термин турнира још није саопштен, али да би, како сада ствари стоје, овогодишњи шампион Новак Ђоковић и Софија Кенин могли титуле да бране много касније него што је то очекивано.

Мелбурн је град у којем је на снази био најдужи карантин због епидемије коронавируса – тачно 123 дана.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво