Читај ми!

Медведев после преокрета надиграо Поспишила

Руски тенисер Данил Медведев надиграо је Канађанина Васека Поспишила са 2:1 (4:6;6:3;6:2) после преокрета у другом колу АТП турнира у Бечу. Иако је Васек Поспишил повео у првом сету Медведев није дозволио да приреди изненађење већ је начинио преокрет за пласман у четвртфинале.

Канадски тенисер Васек Поспишил је самоуверено ушао у меч са шестим играчем на листи и после равноправне борбе у финишу првог сета успео да искористи прву брејк шансу за 6:4 и вођатво од 1:0 у мечу.

И у наставку Поспишил на средини сета опет први долази до брејк шансе припретивши да приреди ново изненађење на турниру, али Месведев узпева да сачува сервис. Потом Медведев узвраћа освајањем брејк шансе коју претвара у вођство са 5:3 у другом сету, да би потом без изгубљеног поена потврдио предност и изједначио на 1:1 у сетовима.

Ушло се у трећи, одлучујући сет а Данил Медведев је већ на другом сервис гену супарника освојио брејк шансу коју претвара у предност од 2:1 да би потом наставио у истом ритму до новог брејка за убедљивих 6:2 и победе у мечу. 

Учетвртфиналу Данил Медведев играће са Кевином Андерсоном, 111. играчем на листи, који је у петходном мечу приредио изненађење надигравши Пабла Карењо Бусту 15. играча светаса 2:0 (7:5;6:1).