Читај ми!

Турнир током ванредне ситуације – шта ће бити са мастерсом у Паризу

Одлука Француске да убеде ванредну здравствену ситуацију и полицијски час због раста броја заражених коронавирусом утицаће умногоме на спортска дешавања у тој земљи. Нови проблеми одразиће се на национална првенства у свим спортовима, али и на међународне догађаје који су заказани у периоду од четири недеље, колико ће на снази бити нова мера.

Међу њима је и мастерс у Паризу, који је од 31. октобра до 8. новембра заказан у хали "Берси".

"Епидемија представља катастрофу у јавном здравству која својим карактером и тежином доводи у опасност здравље становништва", саопштиле су француске власти и потврдиле да ће полицијски час бити на снази свакога дана од 21.00 до 6.00.

Због тога се намеће питање шта ће бити са париским мастерсом који служи као последња припрема за Завршни турнир у Лондону.

Такмичење у "Берсију" стандардно се одржава у две сесије, јутарњој и вечерњој, која почиње у 19 часова. И поред нових мера, постоји могућност одржавања турнира без публике, али ће организатори морати да направе измене и елиминишу вечерње мечеве из распореда.

Под тренутним правилима у Француској је могуће добити дозволу за излазак напоље и током полицијског часа, уколико постоји потврда о запослењу у неком од одређених сектора.

Подсетимо, прошле сезоне на мастерсу у Паризу титулу је освојио Новак Ђоковић, али он највероватније неће наступити поново јер одлучио да се после 13 година врати у Беч и тамо направи припрему за Лондон.

Новаку ће, према измењеним правилима бодовања, остати 1.000 бодова због прошлогодишњег трофеја и моћи ће у Бечу да заради још 500, па се не очекује да заигра у престоници Француске.

Мастерс у Паризу биће игран за наградни фонд од 3.901.015 евра.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара