Порази Миомира Кецмановића и Нине Стојановић

Српски тенисери Миомир Кецмановић и Нина Стојановић завршили су учешће на овогодишњем Ролан Гаросу већ у првом колу. Кецмановић је поражен од Аргентинца Дијега Шварцмана са 6:0, 6:1, 6:3 у мечу у којем је показао делић свог умећа само у трећем сету. То ипак није било довољно да се избегне убедљив пораз. С друге стране, Стојановићева је у једном турбулентном мечу поражена од Барборе Крејчикове, резултатом 6:3, 7:5. Тако је Србија остала без иједне представнице у Паризу већ након прве рунде.

Крај и за Миомира Кецмановића!

Повратак је био кратког даха, поново. Кецмановић је константно губио гемове у којима је сервирао и на крају је поражен са 6:0, 6:1, 6:3.

Серија брејкова, Кецмановић не одустаје

Бори се Миомир да избегне пораз и прави још један брејк, добија трећи од последња четири гема и опет се враћа у четврти сет. Тренутни резултат је 0:6, 1:6, 3:4.

Крај за Нину Стојановић!

Није успела да се опорави Нина Стојановић од пропуштене прилике и изгубила је меч резултатом 3:6, 5:7.

Миша вратио, па изгубио брејк... Нина пропустила шансу

Кецмановић је коначно заиграо како може, али је проблем што је то трајало само неколико минута. Вратио је изгубљени брејк, пре него што га је одмах изгубио. Шварцман је на два гема од тријумфа.

С друге стране, Стојановићева је сервирала за други сет, пропустила велику прилику и сада ће морати да сервира да остане у мечу. Крејчикова води 4:6, 5:6.

Стојановићева сервира за изједначење у сетовима!

Српкиња у одличној серији после ситуације која се чинила безизлазном. Направила је нови брејк и дошла до прилике да одсервира за изједначење у сетовима.

Стојановићева се резултатски вратила у други сет

Иако је била на путу пораза, Нина је успела да одговори у другом сету и врати претрпљени брејк. Била је на корак до вођства, али је Крејчикова одолела и повела 4:6, 3:4.

Миомир убедљиво изгубио и други сет

Не зауставља се Шварцман, а Миомир никако да проигра. Губи Кецмановић поене у серији и сада заостаје два сета – 0:6, 1:6.

Лоше се пише Кецмановићу и Стојановићевој

Обоје се налазе у великом заостатку – Кецмановић губи од Шварцмана 0:6, 1:4, а Стојановићева од Крејчикове 4:6, 0:3.

И Стојановићева изгубила сет, Кецмановић у "дебелом" заостатку

Подигла је Нина ниво игре, вратила се у сет, али то није било довољно да се угрози Чехиња. У дугом гему у којем је сервирала за останак у првом делу игре је ипак попустила и сада је 3:6.

С друге стране, Аргентинац је још једном одузео сервис Кецмановићу и сада има сет и брејк вишка – 0:6, 1:3.

Кецмановић се "уписао" на семафор

Тек почетком другог сета Кецмановић се уписао на семафор. Добио је први гем и сада је 0:6, 1:1.

Стојановићева вратила један брејк

Најбоља српска тенисерка враћа један брејк и коначно хвата какав-такав ритам. Везује три гема и резултат је тренутно 3:4.

Очајни Кецмановић са "нулом" изгубио сет

Непрепознатљиви Кецмановић изгубио је све гемове у првом сету и Шварцман је за само 20 минута добио први сет са 0:6.

Кецмановић у "истом сосу" као и Стојановићева

Слично као његова сународница почиње и Миомир – дозвољава Шварцману још један брејк и вероватно је први сет изгубљен (0:3).

Стојановићева катастрофално отворила меч

Нина катастрофално отвара сусрет, дозвољава Чехињи да јој други пут веома лако одузме сервис и убедљиво поведе. Крејчикова користи поклоне и води 0:4.

Лоше је почело за српске представнике

Стојановићева је већ на старту дозволила противници да направи брејк, па је Крејчикова брзо повела 0:2. Чинило се да ће Кецмановићу ићи боље јер је имао гем лопте, али га је Шварцман притиснуо и дошао до брејка.

Почели мечеви српских представника на Ролан Гаросу

Пренос мечева из Париза пратите на каналима РТС-а.