Вердаско дисквалификован са Ролан Гароса, Шпанац бесан на организаторе

Фернандо Вердаско дисквалификован са Ролан Гароса због позитивног теста на ковид-19.

Проблеми у Паризу се само гомилају. После Дамира Џумхура, чији је тренер био позитиван на ковид-19, дисквалификован је и Фернандо Вердаско.

Шпанац је путем друштвених мрежа искалио бес, али и објаснио ситуацију у којој се нашао.

"Нажалост, ове године нећу играти на Ролан Гаросу. У августу сам 'прележао' ковид-19, без симптома, пратио сам сва упутства и вратио се својој рутини након два негативна теста. Од тада, урадио сам тест неколико пута и сваки пут је био негативан, укључујући и онај који сам радио пред турнир у Риму".

Вердаско је био негативан и пред турнир у Хамбургу, од којег је одустао како би се боље припремо за Ролан Гарос.

"Са тимом и породицом сам допутовао у Париз у уторак и сви смо тестирани. Сви су добили негативне резултате осим мене. Објаснио сам све шта ми се дешавало у протеклом периоду и затражио ново тестирање. Организатори Ролан Гароса су, упркос свему, одбили мој захтев и дисквалификовали ме. Јуче сам урадио два ПЦР теста и један серолошки, у својој режији и у различитим лабораторијама и данас су стигли резултати - сви су негативни", написао је Вердаско.

"Бесан сам и фрустриран због организатора Ролан Гароса, јер ми нису дозволили да учествујем на тако великом турниру, а нису ми дали ни прилику да се још једном тестирам и докажем да се на првом тестирању догодила грешка".

Отвореном првенству Француске у тенису моћи ће да присуствује само 1.000 људи дневно

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је добар жреб за Ролан Гарос, а у главном жребу се нашао и Никола Милојевић