Читај ми!

Новак бољи у српском дуелу са Крајиновићем, следи четвртфинале Рима

Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је сународника Филипа Крајиновића у осмини финала Мастерса у Риму са 2:0 у сетовима (7:6, 6:3). Новаков ривал у четвртфиналу биће бољи из дуела Мусети - Кепфер.

Велика штета је што су српски тенисери укрстили копља већ у осмини финала Мастерса у Риму, јер су обојица играла одличан тенис.

Ђоковић је до победе дошао након нешто више од два сата велике борбе, јер је Филип Крајиновић пружао одличан отпор.

Велика неизвесност владала је у првом сету, који је трајао сат и по времена.

Обојица тенисера дошли су до брејка у раној фази, да би у наставку сета, упркос великим претњама, одбранили своје сервисе и изборили тај-брејк.

И додатни део првог сета био је подједнако узбудљив, а тек након пар Филипових грешака, Новак осваја први сет резултатом 9:7 у тај-брејку.

Ђоковић је освајањем првог сета стекао велику психолошку предност над Крајиновићем у старту наредног, што је резултовало раним брејком, већ у трећем гему.

Уследила је нова размена гемова без одузетог сервиса, све до деветог гема, када је Крајиновић сервирао за опстанак у мечу.

Ђоковић је у том гему направио преокрет и дошао до победе која га води у четвртфинале такмичења.

Противник у четвртфиналу биће му бољи из дуела Мусети - Кепфер, а против италијанског или немачког тенисера играће у суботу од 14.30.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 3.465.045 евра, а титулу брани Надал.