Читај ми!

"Добро је што почиње мастерс у Риму, да се поново прича о Новаковој игри"

Тениски тренер Горан Бубањ верује да ће предстојећи мастер у Риму много значити Новаку Ђоковићу на пољу самопоуздања, али и помоћи му да се врати у фокус због својих игара, а не због инцидента који се догодио на Ју-Ес опену.

Бубањ је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да је одлично што Рим долази врло брзо након Отвореног првенства Америке.

"Битно је да се Новак што пре врати на терен и да се избегне неки период у којем се само прича о том догађају на Ју-Ес опену, и да почне да се прича о његовим резултатима и играма. Долазак Рима и форма у којој он долази, без обзира на прелаз са бетона на шљаку, одлична је прилика да се он врати у фокус као тенисер, а не као неко ко је направио неку грешку", сматра Бубањ.

Ђоковић и његов велики ривал Надал ће играти у Риму почев од среде, на месту где су укупно освојили 13 трофеја, а међусобно су играли на "Форо Италику" чак осам пута. Бубањ верује да би било корисно да се поново састану, вероватно у финалу.

"Рим је турнир на којем Ђоковић мора да игра добро и који ће му послужити као припрема за Ролан Гарос, где ће он ићи са жељом да надоканди пропуштено на Ју-Ес опену", каже Бубањ.

Коментаришући успех Доминика Тима на недавно завршеном гренд-слему у Њујорку, српски тениски тренер се дотакао и "смене генерације".

"Тим има радну етику и он је предводник те млађе генерације. Свакако да он може и да ће у једном тренутку сигурно бити први играч на свету, али да ће то бити скоро – сумњам. Тако да треба да сачекамо с том сменом у тениском врху."

Бубањ је искористио прилику и да похвали Миомира Кецмановића након освајања титуле на АТП турниру у Кицбилу.

"Слично као и Тим, и Миомир има ту радну етику и мислим да има добру шансу да дође до најбољих 20. Имамо ту и Лајовића, као и Крајиновића, коју увек може да изненади", верује Горан Бубањ. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво