Читај ми!

Тим после преокрета у маратонском мечу савладао Зверева и освојио Ју-Ес опен

Аустријанац Доминик Тим савладао је Немца Александра Зверева са 3:2, по сетовима 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6, и освојио титулу на Ју-Ес опену. Меч је трајао четири сата.

Доминик Тим је нови шампион Ју-Ес опена, ово је његова прва гренд слем титула. После велике борбе и преокрета, успео је да надигра Зверева, који је испустио два сета и брејк предности у трећем сету. Аустријанац се није предавао, смогао је снаге да дође до комплетног преокрета и у великом стилу, после тај-брејка одлучујућег сета, освоји трофеј.

Зверев је сјајно ушао у меч, у трећем гему одузео је сервис противнику и дошао до брејка предности. Како је време одмицало, бивао је све сигурнији, а противник је све више грешио, што му је олакшало посао. У седмом гему долази до другог брејка, потом је био сигуран на свој сервис – 6:2 у првом сету.

Други сет донео је исту слику на терену. Поново је Зверев уз два брејка предности стигао до 5:1. Тада као да се пробудио Тим и покушао да се врати у меч, освојио је, уз један враћени брејк, три везана гема за 5:4. Ипак, Зверев није дозволио да се сет још више закомпликује, осваја свој сервис за 6:4 у другом сету.

Немац је поново одузео сервис противнику у трећем гему. Тим је узвратио, у четири наврата је стизао до брејк прилике, и успео да врати брејк за 2:2. Игра се распламсала, велика борба водила се за сваки поен. Оба тенисера су успела да сачувају сервисе, иако су се суочавали са брејк лоптама противника – 4:4.

У десетом гему Тим на сервис Зверева осваја брејк и сет лопту, користи је и смањује предност противника на 2:1 у сетовима.

Меч као да је тек почео. Тим је деловао све сигурније и константно је претио на сервис противника. У шестом гему пропустио је две брејк лопте. Изгубљено је надокнадио у осмом, када је одузео сервис противнику и повео са 5:3. Потом је освојио и свој сервис – 6:3 у четвртом сету.

На старту одлучујућег сета Тим је стигао до брејка предности. Међутим, Зверев узвраћа истом мером – 1:1. У осмом гему Немац одузима сервис противнику, Тим успева да врати брејк и продужи меч. Рововска борба је настављена, Аустријанац је притискао сервис Немца, дошао до брејка и повео са 6:5.

Тим није искористио прилику да сервисом реши меч у своју корист, дозволио је противнику рибрејк – 6:6.

Победник је одлучен у тај-брејку петог сета. На старту периода тенисери су разменили по један мини-брејк, а први је до предности дошао Зверев. Потом Тим користи двоструку сервис грешку противника и стиже до предности. Први је до меч-лопте стигао Аустријанац и то две везане, обе није искористио. Међутим, Тим је био неумољив, поново је одузео сервис противнику и дошао до нове меч-лопте, коју је искористио – 8:6 у тај-брејку.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво