Родик: Ђоковић је сада човек који хоће да убије Бамбија

Енди Родик, некада најбољи тенисер света и освајач Ју-Ес опена, на занимљив начин је прокоментарисао дисквалификацију Новака Ђоковића са њујоршког гренд слема. Ђоковић је завршио учешће на Ју-Ес опену у четвртом колу, пошто је крајем првог сета дуела са Паблом Карењом Бустом, лоптицом погодио линијског судију у главу.

Новак је ненамерно погодио жену која је пала на земљу у боловима, после чега је одлуком супервизора одстрањен из такмичења.

Родик сматра да је та ситуација додатно утицала на Ђоковићеву већ негативну слику код великог броја навијача.

"У очима навијача, он је сада човек који хоће да убије Бамбија", сликовито је Родик објаснио тренутну ситуацију.

"У овом периоду његове каријере, када сви воле Роџера Федерера и Рафаела Надала већ много дуго, Новак је на неки начин негативац."

Американац се осврнуо и на сам тренутак када је, како каже, Србин призвао несрећу.

"Био је то изузетно несрећан тренутак, али је ставио себе у позицију у којој је, тиме што је урадио, призвао несрећу и већ свршен чин. Одатле више нема извлачења", истакао је Родик.

Он је додао да се освајач 17 гренд слемова није најбоље понео ни након дисквалификације.

"Оно што ме више брине јесте 20-минутна комуникација после инцидента, када није деловао превише забринуто за госпођин врат или шта већ, а потом је пропустио и конференцију за медије. То је додатно погоршало ситуацију."

Такође, Енди је прокоментарисао и све оно у чему је најбољи српски спортиста учествовао у последње време, а тиче се избора на челу АТП-а, нове асоцијације играча, заражавања коронавирусом на Адрија туру...

"Последњих шест месецу је за њега био пи-ар дебакл", казао је Родик.