Ђоковић дисквалификован са Ју-Ес опена!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић дисквалификован је са Ју-Ес опена после догађаја који су се десили у финишу првог сета дуела са Паблом Карењом Бустом. Ђоковић је случајно погодио линијског судију после изгубљеног гема за 6:5 и жена је остала на земљи после незгодног ударца тешко дишући. Придигла се госпођа после реакције доктора, а судије и супервизор већали су неколико минута, после чега су одлучили да суспендују најбољег играча планете. Несвакидашња одлука и прекид невероватне серије од 29 узастопних победа. Карењо Буста ће у следећој рунди играти против победника меча Денис Шаповалов – Давид Гофен.

Званично – Ђоковић дисквалификован са Ју-Ес опена!

Ђоковић лоптицом погодио линијског судију

После изгубљеног гема, Новак је лоптицом погодио жену која је линијски судија и оборио је на земљу. Ударац је био толико незгодан да је она почела тешко да дише и после реакције доктора се придигла. Ђоковић чека да ли ће бити суспендован.

5:6 – После повреде, Новак претрпео брејк!

Било је 0:30 после пада и паузе, а у наставку гема очигледно није био на свом нивоу. Дошао је Карењо Буста до три узастопне брејк прилике, искористио другу и повео 5:6.

Ђоковић незгодно пао и повредио лево раме

Незгодно је пао први играч света после једне промене правца у 12. гему и ухватио се за лево раме. Одмах је дошао физиотерапеут и након кратке масаже, дуел је настављен.

5:5 – Новака милиметар делио од сета, пропуштене три везане сет лопте

Био је невероватно близу српски играч да освоји први сет, пошто је имао 0:40 и после једног форхенда Шпанца судије су узвикнуле аут. Ипак, лоптица је закачила линију готово један милиметар и дуел је настављен.

Уследио је поен на мрежи после којег је лоптица играла на врху мрежице, али остала на страни нашег представника, да би Ђоковић пропустио и трећу сет прилику.

Карењо Буста се некако извукао и изједначио на 5:5.

5:4 – Притисак опет пребачен на Шпанца

Нова лагана четири поена за освајача 17 гренд слемова и притисак је поново на Шпанцу – 5:4.

4:4 – Новак пропустио прву брејк шансу

Од почетка гема је "мирисало" да би Ђоковић могао да изврши напад у осмом гему и то је учинио. После 40:30 је везао два поена и агресивним форхендима дошао до прве брејк лопте у мечу. Међутим, Шпанац се извукао сервисом, којим је ипак уписао нови гем – 4:4.

4:3 – Осам асова Ђоковића и нови сигуран гем

"Сипа" асове српски тенисер као на траци, већ их је одсервирао осам. Са два узастопна је добио нови гем и повео 4:3.

Добро позната лица...

Доминик Тим гледа једног од највећих ривала на овогодишњем турниру...

3:2 – Новака одлично служи сервис

Након три аса у претходном, Новак је наставио са добрим сервисима и у трећем гему, па је без проблема стварао добре позиције за напад. Само један изгубљен поен и на семафору је 3:2.

2:2 – Пабло се добро држи на старту

Очигледно је да је Новак фокусиран од самог старта, али и противник игра на високом нивоу, па успева да парира. Сада он узима релативно лаган гем и изједначује на 2:2.

1:1:1 – Спектакл на старту, Шпанац изједначио у гемовима

Већ од старта меча гледамо веома квалитетан тенис и спектакуларне поене. Један такав виђен је на 40:30 у другом гему, када је Карењо Буста стигао два изузетна дроп-шота и још боље реаговао за 1:1.

1:0 – Ђоковић беспрекорно отворио меч

Најбољи тенисер света сигурно је отворио дуел, пошто је без изгубљеног поена добио први гем и повео 1:0.

Почео меч Ђоковића и Карења Бусте

Ђускање са физиотерапеутом као загревање за меч

Новак се на несвакидашњи начин загрејао за предстојећи меч, пошто је на трибинама стадиона "Артур Еш" ђускао са својим физиотерапеутом. Аргентинац Улисес Бадио показао је своје играчке способности, после чега му се придружио и најбољи тенисер света.
Ју-Ес опен игра се за наградни фонд од 53.402.000 долара.
петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво