Читај ми!

Новак изгубио сет, па прегазио Едмунда за треће коло Ју-Ес опена

Новак Ђоковић савладао је Британца Кајла Едмунда са 3:1 у сетовима, чиме се пласирао у треће коло Ју-Ес опена. Наредни ривал најбољем српском тенисеру биће Немац Јан-Ленард Штруф, а меч се игра у петак.

Ђоковић је против Едмунда остварио 25. тријумф у овој сезони у којој још није осетио горчину пораза и пласирао се у треће коло америчког гренд слема.

Први сет освојио је Едмунд после велике борбе и тај-брејка. Нисмо видели брејк у првом делу игре, иако је Ђоковић био ближи да одузме сервис ривалу.

На крају, Британац добија тај-брејк резултатом 7:5, што је први изгубљени 13. гем за Новака у овој сезони (претходних 10 је решио у своју корист).

Међутим, иако је у појединим тренуцима пружио жесток отпор, један освојен сет је све што је Едмунд урадио на овом мечу.

Ђоковићу је један брејк у другом сету био довољан да дође до изједначења - 6:3, док је у трећем делу игре виђена серија брејкова на обе стране.

Новак је чак два пута губио свој сервис, али је три пута узастопно добија гемове у којима је противник сервирао и тај део игре решио у своју корист 6:4.

У четвртом сету Новак прави брејк већ на самом старту, а потом још једном одузима сервис ривалу за мирну завршницу меча (6:2) и тријумф од 3:1 у сетовима.

Следећи ривал Ђоковићу биће Немац Јан-Ленард Штруф, који је у три сета био бољи од Американца Мајкла Моа.

Ђоковић је недавно играо против Штруфа у четвртфиналу Синсинатија, а као победник је изашао после два одиграна сета 6:3, 6:1.

Меч између Ђоковића и Штруфа на програму је у петак.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво