Димитров први пут говорио о заражавању коронавирусом на Адрија туру

Бугарски тенисер Григор Димитров први пут је јавно причао о својој борби са коронавирусом, којим се заразио на Адрија туру, серији турнира које је организовао Новак Ђоковић. Димитров је после наступа у Београду учествовао и на турниру Адрија тура у Задру, са којег се повукао због болести.

Вратио се у Монте Карло где је тестиран, после чега је обавестио јавност да болује од ковида 19.

То је покренуло ланчану реакцију, па је прво читава турнеја отказана, а тестовима поврђено да су заражени и Новак Ђоковић и његова супруга Јелена, Горан Иванишевић, Борна Ћорић, Виктор Троицки...

Оптужен је чак и да је крио симптоме током турнира и да је многе људе, како учеснике, тако и навијаче, изложио ризику.

"Замислите људе у ситуацији у којој су имали контакт са мном. Дете или породица која не може да приушти ништа себи. Шта да радите? Не могу да имам ту врсту одговорности, да ми виси над главом до краја живота", искрено је почео Димитров.

Тренутно 19. играч на АТП ранг-листи открио је и зашто је на друштвеним мрежама, непосредно пре финала турнира у Задру, обелоданио да је заражен.

"Морао сам да обавестим људе како би одмах могли да предузме све превентивне мере. Искрено, да сазнам да сам проузроковао нешто овако, вероватно бих одређеној особи сам помогао. Да, ми смо професионални спортисти који се такмиче на највишем нивоу, али смо као и сви остали."

Момак из Хаскова је неколико пута објашњавао како се борио са вирусом, да је изгубио чуло мириса и укуса, али је сада први пут причао о одговорности коју има као неко на кога се млади угледају.

"Имао сам само неколико лоших дана, био сам истрошен. Морао сам да смањим интензитет тренинга, али то је процес", подсетио се лечења и наставио:

"Ако бих могао да дам добар опис шта је у питању, отворен сам за то. Немам шта да кријем, одувек сам био отворена и искрена особа. Оно што видите јесте оно што добијете од мене. Једна од најбољих ствари које сам научио јесте да, у оваквим моментима, готово да тражите људе који вас одржавају у животу. Људе на које увек можете да се ослоните."

За крај, потврдио је да се доста тога променило у његовом животу откад је победио ковид 19.

"У ствари, захвалан сам на том времену током којег сам био сам. Није било лако, нико не воли да три недеље буде сам, зар не? Одувек сам био захвална особа, али у последње време сам још захвалнији што имам шансу да изађем напоље и уживам у једноставности", закључио је Димитров.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво