Италијан је још 2004. знао да је Новак нешто посебно

Бивши италијански тенисер Филипо Воландри први је човек који је Новака Ђоковића победио у једном мечу на АТП-ју. Било је то давне 2004. године, када је Новак дебитовао на турниру у Умагу.

Воландри је победио резултатом 7:6 (7-5), 6:1, иако је имао убедљиву предност у првом сету од 5:1.

Италијан је истакао да је већ тада знао да се ради о несвакидашњем таленту, који је, испоставиће се, постао један од најбољих тенисера у историји "белог спорта".

"Разговарао сам са неким колегама после тог сусрета и рекао им: 'Тај момак је стварно добар'. Сви су ми одговорили да сам могао да победим са 6:1, 6:1, али сам био у праву! Повео сам лако, већ сам био добар играч, а он је реаговао на начин који ме је изненадио", присетио се Воландри.

Додао је да ретки играчи могу тако да одреагују у тренуцима у којима убедљиво губе.

"Упркос томе што је имао проблема са дисањем, имао је реакцију изнутра, то је нешто што имаш или немаш - може да се ради на томе, али углавном се са тако нечим рађаш, да се никада не предајеш. То на 1:5, било је стварно импресивно."

Ђоковић је тада имао 17 година, а сада има 17 Гренд слем титула.

"Још тада је физички у смислу флексибилности био на вишем нивоу. Скакао је свуда по терену, ударао је са много спина, а да није био много физички јак. То је разлика између шампиона и нормалних играча, шампионима не треба толико снаге да направе спин или да брзо ударе лопту. Тешко је објаснити то када је неко другачији, то се види у понашању, менталној снази. Још као млад Ђоковић се са лошим моментима носио као професионалац", закључио је 38-годишњи Воландри.

Италијан је у каријери освојио две титуле, био је 25. на свету и играо је осмину финала Ролан Гароса 2007. године.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи