Новак може да одахне – у Мадриду без карантина, али са публиком

Најбољи тенисери света, међу којима је и Новак Ђоковић, могу да одахну јер на мастерсу у Мадриду неће постојати карантин због пандемије коронавируса, преноси мадридски "Ас". Шпански листи наводи да ће турнир у "магичној коцки" бити организован по плану и да учесници неће морати у двонедељни карантин.

Потврда тога налази се у објављеним мерама шпанске Владе у чијем се одељку 595 истиче да карантин није неопходан "за високо квалификоване раднике чији посао је обавезан и не може бити одложен или рађен повремено, укључујући учеснике врхунских спортских догађаја који се одржавају у Шпанији".

Национални спортски савез (ЦСД) потврдио је за Ас да се у Шпанији већ организују неки међународни спортски догађаји на којем учешће имају спортисти који су допутовали и навео да је један од примера Мото ГП, који је стартовао прошле недеље у Хересу.

То значи да би Ђоковић могао да планира наступ на Ју-Ес опену, али и Мадриду, без обзира на термине који се преклапају.

Гренд слем у Њујорку, на којем светски "број 1" има жељу да учествује уколико АТП реши проблем са двонедељним карантином за свакога ко напушта Америку, траје од 31. августа до 13. септембра, када почиње такмичење у престоници Шпаније.

Новак би и у случају титуле у "великој јабуци" могао да пријави Мадрид јер је као носилац слободан у првом колу, што значи да би први меч играо у уторак или среду.

Такође, у "магичној коцки" би мечеви могли да буду играни пред публиком, потврдио је директор турнира Фелисијано Лопес.

"Уверени смо да ће бити гледалаца. Радимо на томе са надлежним органима, представили смо им наш протокол пре неколико дана. Изненадили су се колико су стриктна правила, када је реч о безбедности навијача и нарочито играча. Сигурно смо да ће га одобрити", рекао је Лопес.

Ђоковић би требало да настави сезону на мастерсу у Синсинатију, после чега би играо Ју-Ес опен. Како сада ствари стоје, могли бисмо да га гледамо и у Мадриду, а потом у Риму и Паризу, где се од 27. до 11. октобра игра Ролан Гарос.

Српски играч актуелни је шампион, док је Рафаел Надал већ потврдио учешће на мастерсу у Мадриду.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво