Хитан састанак тениских челника, америчка турнеја под знаком питања

Наставак тениске сезоне и америчка турнеја која би требало да почне 14. августа под знаком је питања и постоји шанса да буде одложена, због чега су челници светског тениса заказали хитан састанак, пише шпанска "Марка". Један од најпопуларнијих шпанских листова сазнаје да ће водећи људи Тениске асоцијације професионалаца (АТП) и сами играчи у понедељак одржати састанак преко апликације "Зум".

Због лоше ситуације на америчком континенту и чињенице да и после неколико месеци епидемија коронавируса не јењава, штавише се и погоршава, све су гласнији наводи да тениска сезона неће бити настављена.

Први турнир, према новом календару АТП-а, требало би да почне 14. августа у Вашингтону, после чега су на програму мастерс у Синсинатију и Ју-Ес опен.

"Челници АТП-а желе да разјасне све недоумице које професионални играчи имају у вези са календаром, путем у Сједињене Америчке Државе, 'мехуром' у Њујорку, као и могућем карантину по повратку у Европу средином септембра, како би наступали на местерсима у Мадриду и Риму, односно Ролан Гаросу", истиче Марка.

Због промене бодовања током трајања пандемије, "многи играчи су знајучи да неће изгубити рангирне бодове до следеће сезоне, одлучили да се фокусирају на европске турнире и не наступе у Вашингтону и њујоршким турнирима, колико год један од њих био Ју-Ес опен".

Без обзира што су у "великој јабуци" забрањена сва окупљања до краја септембра, градоначелник Бил де Бласио је потврдио да ће гренд слем у тој држави ипак бити игран пред празним трибинама (од 31. августа до 13. септембра). На дан финала Ју-Ес опена у "магичној коцки" почиње турнир у престоници Шпаније, па ће најбољи тенисери морати да бирају између Европе и Америке.

Марка пише и да су Рафаел Надал и Новак Ђоковић јасно ставили до знања да неће играти на теренима Флешинг Медоуза, иако је најбољи српски спортиста истакао да још није сигуран и да ће одлучити када буду потврђени услови за играње, а у међувремену је са шљаке прешао на тренинге на тврдој подлози.

Постоји могућност да на Ју-Ес опену не видимо ниједног члана "велике тројке", али ће много тога бити јасније након данашњег састанка.

У тексту се наводи и да ће посебан састанак са тренерима бити одржан у среду, на тему мера у тениском комплексу Били Џин Кинг и о осигурању које треба да покрије трошкове уколико се играч зарази и буде приморан да остане у Њујорку две недеље.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи