Вимблдон даје играчима десет милиона фунти за турнир који се неће играти

Организатори тениског турнира у Вимблдону, упкрос томе што је турнир отказан, одлучили су да исплате новчане награде тенисерима и тенисеркама који би имали право директног пласмана у главни турнир, као и онима који би остварили право наступа у квалификацијама.

Овогодишњи Вимблдон неће се играти због коронавируса, што је прво отказивање најславнијег турнира на свету од Другог светског рата.

Организатори отказаног тениског Гренд слем турнира у одлучили су да исплате новчане награде тенисерима и тенисеркама који би имали право директног пласмана у главни турнир, као и онима који би по пласману остварили право наступа у квалификацијама.

Из "All England Lawn Tennis Cluba " (АЕЛТЦ) су поручили да ће 128 играча и 128 играчица, колико их чини главни жреб у појединачној конкуренцији, добити по 25.000 фунти. Мањи износи биће исплаћени онима који би наступили у квалификацијама, као и онима који би заиграли у главном турниру парова.

У саопштењу за јавност АЕЛТЦ-а стоји да ће укупно бити исплаћено 10 милиона фунти након што су обављене консултације везане за исплату осигурања у случају отказа турнира.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се