Џумхур: Меч са Ђоковићем у Сарајеву можда до краја године

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур изјавио је да је уверен да ће до краја године одиграти егзибициони меч са светским бројем 1 Новаком Ђоковићем у Сарајеву. Џумхур је истакао како би за њега лично била огромна ствар да у родном граду угости најбољег тенисера света и једног од најбољих спортиста на планети.

Њихов сусрет требало је да се одигра 5. јула у оквиру регионалног Адриа Тоура, али је меч отказан због појаве корона вируса на турниру у Задру, када се уз Ђоковића и његову супругу Јелену заразило још неколико играча и тренера.

"Уколико дође до отказивања УС Опена и целе америчке турнеје, тај меч бисмо можда могли да одиграмо и ове године. Желим да наступам и играм и надам се да ћемо прилику, која би се евентулано указала због отказивања серије турнира, искористити за један такав егзибициони турнир. Годинама планирамо Ђоковићев долазак у Сарајево. Ноле има велику жељу и сигуран сам да би то био спектакуларни догађај", рекао је Џумхур за сарајевски дневни лист "Дневни аваз".

Џумхур је истакао како би за њега лично била огромна ствар да у родном граду угости најбољег тенисера света и једног од најбољих спортиста на планети.

Потврдио је како је већ предложио Ђоковићу да се тај меч одигра на теренима центра Кошево, за које је посебно емотивно везан, јер је ту почео тениску каријеру.

Џумхур је био учесник београдског издања Адриа Тоура, на ком је победио Аустијанац Доминик Тим.

петак, 10. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара