Тим кренуо Новаковим стопама, организује серију турнира у Аустрији

Трећи тенисер света Доминик Тим планира да организује серију турнира, на којима ће учествовати око 400 талентованих играча из целе Аустрије. За сваки турнир је број такмичара ограничен на 64 учесника, а мечеби ће се играти у шест аустријских покрајина.

Тим, победник турнира "Адриа Тоур" у Београду, од 8. августа, на шест турнира у шест аустријских покрајина које организује у сарадњи са "Ред Булом", угостиће најталентованије домаће играче, а једини предуслов за учешће је да играч поседује аустријску лиценцу.

За сваки турнир је број такмичара ограничен на 64 учесника уз примену прописаних мера заштите.

Финални мечеви биће одиграни крајем октобра у оквиру „Ерсте банк опен" у Бечу, а победник ће, поред пехара, добити и лични тренинг са Тимом.

Иначе, Тим се у Аустрији нашао на мети критике што је учествовао на „Адриа тоуру", након што се више играча заразило корона вирусом.

Тим је чак, на свом Твитер налогу, упутио извињење, уз констатацију да су сви играчи који су учествовали на турниру у Београду били очигледно сувише узбуђени да поново могу да играју, да нису сагледали опасности, те навео да је све било организовано у сагласности са мерама српских власти.

Он је по повратку у Аустрију урадио више тестова на корона вирус, али су сви били негативни.