Да ли је Димитров стварно крио симптоме током Адрија тура?

Бугарски тенисер Григор Димитров заразио се коронавирусом током Адрија тура и на друштвеним мрежама обелоданио да је тест на ковид 19 био позитиван, непосредно пред финале турнира у Задру у којем је требало да играју Новак Ђоковић и Андреј Рубљов.

Димитров је током наступа у Београду и Задру био у директном контакту са Ђоковићем и многим тенисерима, због чега су челници турнеје одлучили да одложе финале.

После тестирања, потврђено је да су заражени још Виктори Троицки, Борна Ћорић и тренери српског и бугарског играча, док су Марин Чилић, Андреј Рубљов, Саша Зверев и Горан Иванишевић имали негативан резултат на тесту.

Међутим, извори блиски организаторима Адрија тура саопштили су да је Димитров имао симптоме ковида 19 и током такмичења у Задру, где је учествовао на турниру, као и у многим другим садржајима.

Претходно је био у Београду, потом накратко боравио у Бугарској, да би осетио потешкоће од доласка у Хрватску. Наводно је од почетка турнира осетио малаксалост и слабост, одиграо је тако један меч и изгубио га од Ћорића са 4:1, 4:1, пре него што је одустао под изговором да има повреду лакта.

Два пута је одбио да се тестира, одбио и да испуни одређене медијске обавезеправдајући се болом у лакту, али је након одустајања отишао у Монте Карло, где је потврђено да је заражен.

Одлучио је да јавности саопшти ситуацију на друштвеним мрежама, непосредно пред финале Задра, које је потом отказано, а његов агент Георги Стоименов, који је такође покупио вирус, признао је да су направљене "неке грешке".

"Направили смо грешке и нисмо довољно задржали дисциплину", рекао је Стоименов.

"Григор је веома погођен свиме што се десило."

Тренутно 19. играч на АТП ранг-листи је у Београду учествовао у егзибиционој фудбалској утакмици, са колегама се проводио у познатим престоничким локалима, али је можда и највећу грешку направио, ако је истина да је осећао симптоме како наводе из организације турнира, што их није пријавио на време.

"Већ јуче није осећао симптоме. Био је уморан и имао температуру пред свој меч. Када је одиграо меч ујтру, требало је још један поподне, али није био у стању. Тада је одлучио да се врати у Монако и да оде на преглед код доктора. Испоставило се да је ковид 19, на који до тада нисмо сумњали", додао је Стоименов.

На друштвеним мрежама појавили су се и снимци који подстичу сумњу да је можда и био свестан ситуације у којој се налази, али је ипак играо, попут оног када није желео класично да се рукује са Ћорићем по губитку меча.

Директор Адрија тура Ђорђе Ђоковић је у јутарњем програму ТВ Прва навео да "Димитров није осећао симптоме и, да су постојале било какве индиције да је болестан, он би био тестиран на коронавирус".