Зверев негативан, Чилић и Рубљов две недеље у самоизолацији

Александер Зверев, Марин Чилић и Андреј Рубљов, тенисери који су учествовали на Адрија туру у Задру и били у директном контакту са Григором Димитровом и Борном Ћорићем који су заражени, тестирани су на коронавирус и њихови налази су негативни.

Учесници су, након објаве Димитрова да је заражен, моментално отишли на тестирање, а завршница турнира у Задру је отказана непосредно пре финала.

"Управо сам примио вест да су сви у мом тиму, укључујући и мене, негативни на тесту за ковид 19. Дубоко се извињавам свима које сам довео у потенцијални ризик играјући на овој турнеји. Испоштоваћу да пратим упуте доктора које се тичу самоизолације. Као додатни вид опреза, сви у тиму ћемо наставити са тестирањем. Свима који су позитивни желим брз опоравак. Останите безбедни", објавио је Зверев.

Марин Чилић није "покупио" вирус, али је и поред тога одлучио да оде у самоизолацију на 14 дана.

"После синоћњег развоја догађаја у Задру и прекида Адрија тура, желим да Вас обавестим да сам у најкраћем могућем року урадио тест на вирус ковид 19 и да је мој налаз негативан. Иако немам никакве симптоме који се повезују уз коронавирус и верујем да сви они који су последњих дана били са мном у контакту немају разлога за бригу, отићи ћу у самоизолацију 14 дана, јер упркос негативном резултату теста, важно је да сви помогнемо смањити могућност ширења евентуалне заразе. Све налоге везане за самоизолацију поштоваћу у потпуности те ћу пажљиво пратити развој ситуације. Буде ли икаквих промена правовремено ћу све обавештавати", поручио је Чилић.

Рубљов је такође потврдио да није био позитиван на тесту.

"Ћао свима. Желео сам да вам кажем да сам добро и да сам здрав. Био сам негативан на тесту на ковид 19. Надам се да ће се наши животи ускоро вратити у нормалу. И све ћемо пребродити заједно", написао је Рубљов и додао:

"Све што се дешава у свету тренутно је наша одговорност. Ово је глобални проблем и утиче на све нас. Морамо да помогнемо да успоримо ширење овог вируса. Ја ћу због тога отићи у самоизолацију наредних 14 дана. Хвала вам на подршци."

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара