Ју-Ес опен се не обазире на играче, турнир у септембру без гледалаца

Ју-Ес опен биће одржан од 31. августа до 13. септембра, потврђено је пошто је градоначелник Њујорка Ендру Куомо подржао организаторе америчког гренд слема. Челници турнира и Америчке тениске асоцијације (УСТА) тако су се оглушили о апеле водећих тенисерки и тенисера, одлучивши да ипак организују турнир.

Такмичење у Њујорку биће први велики тениски турнир после пандемије коронавируса.

"Узбуђени смо због Ју-Ес опена, који ће бити одржан у Квинсу, од 31. августа до 13. септембра. Биће игран без присуства навијача, али моћи ћете да гледате мечеве на телевизији. То прихватам", изјавио је Куомо.

Иако су АТП и ВТА тур обустављени због пандемије, а играчи тек почели да се припремају играјући егзибиционе мечева, УСТА је направила радикалан корак.

"Невероватно смо узбуђени јер је градоначелник Куомо, заједно са државом Њујорк, данас потврдио наш план да организујемо Ју-Ес опен", рекао је Мајк Даус, извршни директор УСТА.

"Препознајемо огромну одговорност због организовања првог глобалног спортског догађаја у овим изазовним временима, и урадићемо све да буде што безбедније, минимизирајући све потенцијалне ризике. Сада можемо дати шансу навијачима широм света да гледају како се врхунски тенисери боре за титулу на Ју-Ес опену, док показујемо да је тенис идеалан спорт за социјалну дистанцу."

Симона Халеп је током дан одлучила да неће наступити у "великој јабуци", док и многи светски тенисери сумњају у безбедност такмичења.

О томе је говорио и Новак Ђоковић, истакавши да су услови које је препоручила УСТА екстремни и незамисливи.

Потврђено је да ће на програму бити и мастерс у Синсинатију, који је такође пребачен у Њујорк.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво