Ђорђе Ђоковић за РТС: Све спремно за почетак Адрија тура

Тениски Адрија тур почиње сутра. У овом тренутку и оваквим околностима, то је највеће и најквалитетније спортско такмичење на свету. О завршним припремама и планираном програму током турнира у Београду, директор турнира Ђорђе Ђоковић говорио је у Јутарњем програму РТС-а.

Карте су "плануле" у рекордно кратком времену, продата су два контигента од по 1.000 улазница. Да ли постоји могућност да буде још карата? На та питања у Јутарњем програму РТС-а одговарао је Ђорђе Ђоковић, директора турнира у Београду.

Остало је нешто више од 30 сати до свечаног отварања Адрија тура, које је заказано за сутра у 16 часова. Да ли је све спремно и колико вам киша ремети планове?

- Припреме су при самом крају. За сада нам киша помало одмаже, па имамо блага одлагања, али за сада иде све како треба. Припремамо се за спектакл. Сутра нам у 16 часова почиње церемонија отварања са Јеленом Јанковић, Олгом Даниловић, Новаком Ђоковићем, Ненадом Зимоњићем... Тако да све тече у најбољем реду и очекујемо једну сјајну манифестацију."

Обично се за овакве тениске и спортске догађаје треба много више времена, између шест и 12 месеци, да би се то организовало највишем могућем нивоу. Ви сте имали мање од месец дана. Шта је било најтеже?

- Имали смо нешто више од три недеље за реализацију. Углавном су нам временски оквири била највећа отежавајућа околност. Имамо једну заиста сјајну екипу. Узимајући у обзир у којим се околностима одвија и да ће бити на неколико места у региону, мислим да смо одрадили један јако добар посао. Имаћемо заиста сјајне тенисере на терену и надам се да ће публика да ужива.

Од светских звезда, којима ће Београд бити домаћин, први је дошао Григор Димитров из Бугарске. Када очекујете Тима, Зверева и Јосталих?

- Да, Димитров је дошао прекјуче, а данас очекујемо долазак Зверева и Доминика Тима. Сви су јако узбуђени јер се коначно враћају на терене и играће пред публиком са својим највећим ривалима."

Још једном да подсетимо како ће изгледати турнир: сутра у 16 часова на свечаном отварању наступиће велике светске звезде - виолиниста Немања Радуловић са оркестром и пијанисткиња Лола Астанова. После тога је ревијални тенис. Ко ће све да наступа првог дана?

- Имаћемо у микс дублу Јелену Јанковић и Новака Ђоковића који ће који ће играти против Олге Даниловић и Ненада Зимоњића.Након тога биће музички блок, а онда ћемо на терену имати Новака, Зимоњића, Виктора Троицког и Димитрова.

У суботу и недељу биће мечеви у две групе по четири играча, играће свако игра са сваким. Када почиње програм?

- Имамо две групе са по четири играча и свако игра са сваким. Мечеви у суботу почињу у 14 и 19 часова, а и у недељу се игра од 14, док ће финале бити у 20. часова. Сви термини су назначени на картама и све би замолили да на догађаје доћу раније због сигурносних и здравствених разлога. Поштујући све прописане здравствене мере Владе Србије предузели смо све здравствене мере здравствене заштите и тога ћемо се држати. За све посетиоце обезбедили смо бесплатно паркирање, а за оне који су заинтересовани обезбеђен је пренос мечева на великом екрану у Турнирском селу уз низ других пратећих садржаја.

И за крај, да ли је и колико за директора турнира Ђорђа Ђоковића било захтевно да сарађује са најбољим тенисером света, Новаком Ђоковићем?

- Морам да признам да уопште није било тешко. Ми смо пре свега браћа и јако ми је драго што имамо један искрен и отворен однос. Нисмо имали никаквих проблема у сарадњи до сада. Да смо имали више времена можда би и имали прилике за неке проблеме, али због овако кратког рока нисмо ни могли себи да дамо простора за било какве проблеме. За сада све сјајно тече, а Новак је сјајан јер је обезбедио најбоље тенисере света а на нама је било да им приредимо најбоље могуће услове како у Београду, тако и у остаким градовима где ће се турнир одржавати.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво