Џумхур: Меч са Ђоковићем у Сарајеву биће врхунац моје каријере

Дамир Џумхур са нестрпљењем чека "Адрија тур", поготово меч у његовом родном граду, Сарајеву, где ће играти против најбољег тенисера на планети - Новака Ђоковића.

Најбољи тенисер БиХ, Дамир Џумхур, годинама се познаје и тренира са Новаком Ђоковићем.  

"Данас ћемо имати тренинг. Годинама уназад тренирамо, дружимо се, имамо сјајан однос откако смо се упознали 2014. године. Наш однос је временом растао. Новак је одличан момак, најољи тенисер, можда најбољи спортиста свих времена. Његова скромност је нешто што има у себи и то се заиста цени", рекао је Џумхур гостујући у Јутарњем програму.

Егзибициони меч, који ће у Сарајеву са Ђоковићем, Џумхур сматра врхунцем каријере. 

"Сарајлије једва чекају меч, долази најбољи тенисер данашњице, један од најбољих у историји спорта. То ће бити велика ствар за мој родни град, за БиХ. Сарајлије ће напокон имати шансу да виде Новака Ђоковића. За мене је велика ствар, то ће бити врхунац моје каријере. Ипак, када знате да Новак Ђоковић долази да игра са вама егзибицију то је посебан осећај", рекао је Џумхур.

Он је, стицајем околности, у Београду провео неколико месеци, колико је трајала криза са коронавирусом. Тренирао је код куће и признаје да није толико лоше све испало.

"Морали смо да измишљамо, да се прилагођавамо... Успео сам да радим код куће на физичкој спреми и на крају није испало толико лоше. Не могу рећи да нисам физички спреман".

Тенисери су се ужелели терена, због чега "Адрија тур" сви чекају са нестрпљењем. Први контингент од 1.000 улазница распродат је за рекордних седам минута.

"Адрија тур креће из Београда, иде према Задру, затим Црна Гора, Бања Лука и завршава се у Сарајеву. Биће доста мечева, то је важно за нас играче, јер дуго нисмо имали турнире. Сви једва чекају да изађу на терен".

У Београд долазе велика тениска имена па ће тај турнир бити нарочито занимљив. 

"Београд ће бити заиста јак - Доминик Тим, Зверев, Димитров, уз играче као што су Филип Крајиновић, Душан Лајовић и Виктор Троицки. Биће и вајлдкард... Ја се надам да ћу је ја добити", рекао је Џумхур.

Још нико не зна шта ће бити са тениском сезоном и Гренд слем турнирима. 

"Сви са неизвесношћу чекамо шта ће се догађати. За неколико дана треба да добијемо информације од АТП-а шта се дешава са сезоном. Ми желимо да играмо до краја сезоне, али постоји претња другог таласа коронавируса, путовања из земље у земљу могу да утичу на то да сезона не може да се настави", закључио је Џумхур.

 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи