Ђоковић примио награду за изузетан допринос промоцији Србије у свету

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету. Ђоковић је добио повељу поводом Дана дипломатије, коју му је уручио министар спољних послова Ивица Дачић.

Министарство спољних послова је поводом Дана дипломатије, у знак сећања на сва имена која је изнедрила српска дипломатија, угостила идола младих, човека који је својим успесима ујединио народ у снажном доживљају среће и усхићења кроз вансеријске победе, пробудио успавани дух и свету послао поруку снажне спортске нације, која се поноси својом историјом и традицијом – Новака Ђоковића.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одао је признање Новаку Ђоковићу за свеукупан допринос у дипломатији доделивши му награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету.

Дачић је угостио и Славицу Бурмазовић са децом, која су после четири године враћена мајци, пошто их је отац отео и одвео у Турску, а потом и у Иран.

Дан дипломатије установљен је одлуком Владе из 2015. године, а 29. мај одређен је за датум обележавања у спомен на оснивање Књажевске канцеларије иностраних дела 1839. године.

Успостављање ове канцеларије узима се за почетак професионалне дипломатије у нашој земљи.

Тог дана донето је Устројеније Књажевске канцеларије, на основу члана 5 "Турског Устава" из 1838. године. Указ о устројству је, уједно, био и наш први закон о уређењу и задацима Министарства.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво