Троицки за РТС: Новак и Јанко пробудили тенис, желим да играм још неколико година

Виктор Троицки спреман је за предстојеће турнире које у региону организују Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић. Виктор открио да жели да игра још неколико наредних година, каква је атмосфера на окупљањима националног тима, али и да супруга и он очекују принову.

Од прошле седмице тениски свет покренут је иницијативама из Србије. "Адрија тур" одржаће се у Београду, Загребу, Бањалуци и Црној Гори, а после тога у нашем главном граду биће организован и "Шампионат Источне Европе", на којима ће учествовати и Виктор Троицки.

"Вратили смо се колико-толико нормалном животу после ванредног стања, чим су се отворили спортски клубови. Кренули смо сви са тренинзима, добра ствар је што смо сви ту од српских тенисера. Имамо добре тренинге, што није случај када је нормална ситуација. Спремамо се за предстојећа такмичења, која почињу у јуну 'Адрија тур" и 'Истерн Јуропиан Чемпионшип'. Радујемо се, биће сјајних играча", рекао је Виктор гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Троицки се присетио и сутуације из 2013. године, када због суспензије није могао да учествује на турнирима, па је исту упоредио са епидемијом коронавируса.

"Лакше је када се зна тачно када ће тенис кренути, онда се спремате за тај датум и тачно знате када треба да темпирате форму. После паузе никад није лако вратити се у праву форму, потребно је два до три месеца да дођете до идеалне спреме. У последње четири године имао сам доста пехова са повредама... Али, није исто када знате датум повратка и темпирате форму", рекао је Троицки.

Турнири које организују Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић изузетно су значајни за "буђење тениса" у региону, али и шире.

"Већ дуги низ година не постоје професионални турнири код нас и ово ће бити освежење за наш тенис. Долазе невероватна светска имена и код Новака и код Јанка на турнир. На 'Адрија туру' осим Новака учествују Доминик Тим, Александер Зверев, Григор Димитров, али и Душан Лајовић и Филип Крајиновић", каже Виктор, који ће такође учествовати на турнирима.

Професионални турнири забрањени су до 31. јула, али ће вероватно та забрана бити померена до септембра, па су турнири у региону прилика и за врхунске тенисере да дођу до неких мечева.

"Јанко Типаревић од 15. јуна организује 'Истерн Јуропиан Чемпионшип' на којем ће исто играти сјајни играчи. Долазак су најавили и Рубљов и Хачанов, Чилић и Ћорић... Лепа прилика да људи виде иностране тенисере, надам се да ће бити публике, то још није одлучено", каже Виктор.

Троицки је једини српски тенисер који је освојио сва три екипна светска шампионата – Дејвис куп, АТП куп и Светски куп у Диселдорфу.

"У тенису немамо приле пуно да играмо тимски, па је свако окупљање репрезентације прилика за дружење. Заиста смо сви блиски и осећамо се као прави тим, увек дајемо максимум. Некако је већа одговорност кад смо у тиму и играмо за репрезентацију. Остављамо све на терену и некако смо увек имали успеха. Наравно, имамо Новака Ђоковића, који ретко кад губи. Имали смо прилике да освојимо још који Дејвис куп, али, надам се, биће прилике", рекао је Виктор.

Троицки је у каријери освојио три АТП турнира, један у Москви и два у Сиднеју, а најбољи пласман било му је 12. место на листи светских тенисера.

"Нисам више тако млад, имам 34 године и полако приводим крају тениску каријеру. Не размишљам о крају, алки сам свестан да сам у последњој фази. Имао сам доста пехова са повредама и покушавам да се вратим међу 100 играча. И даље уживам на терену, волим да играм, да се такмичим. То ми је циљ, зато и желим да играм још и осећам да могу да се вратим. Планови су да се у наредних пар година маскимално фокусирам на тенис. После професионалне каријере вероватно ћу остати у спорту, али видећемо у којој функцији", каже Троицки.

Јанко Типсаревић је ових дана постао отац, а и Виктор очекује принову.

"Трогодишња ћерка гледа тату, навија. Свиђа јој се тенис, купио сам јој рекет кад је имала годину дана. Очекујемо бебу, у августу је термин. Припремамо се за још једног члана породице. Биће занимљиво, већ је хаос, видећемо шта ће бити са још једном бебицом. Спремни смо", са осмехом је завршио своје гостовање Виктор Троицки.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи