Троицки: Адрија тур епицентар спорта, наше ново светло на крају тунела

Српски тенисер Виктор Троицки изјавио је да је срећан што ће бити део регионалног хуманитарног турнира Адрија тура, који орагнизује најбољи играч света Новак Ђоковић.

"Изузетно сам срећан што ћу бити део тениског спектакла Адрија тура, заиста ће ово такмичење бити наше ново светло на крају тунела, у којем се, нажалост, нашла цела планета услед пандемије коронавируса. Уз екипу играча која ће узети учешће на овом спектаклу увек је част и задовољство играти и наћи се у њиховом друштву, посебно у родном граду. Нисам играо пред домаћом публиком у Београду још од Дејвис купа 2017, када смо се у 'Пиониру' састали са Шпанијом", рекао је Троицки.

Он се захвалио свом "пријатељу, брату и већ више од 20 година тениском саборцу широм меридијана Новаку Ђоковићу" на позиву да буде у друштву топ 10 играча света на хуманитарном турниру чији је он идејни творац, организатор и реализатор.

"Свака му част на свему што ради и чини како за тенис на планетарном нивоу, тако и слику Србије на светској мапи. Нема сумње, мечеви у Београду ће бити епицентар спортског светског збивања 13. и 14. јуна, биће то догађај којим ћемо се сви поносити – цео живот."

Поред Троицког на турниру ће учестовати Саша Зверев, Доминик Тим и Григор Димитров.

"То су сјајни тенисери, али незгодни противници, сваког одликује сопствени стил игре и оружја у виду удараца који су само њима својствени. На крају крајева, зато и јесу то што јесу, сам светски врх спорта којим нам је свима животни позив, а они су есенција овог спорта. Новак је неприкосновен, а остатак екипе су исто играчи са којима увек мораш дати сваки атом снаге како би направио шансу да из битке изађеш као победник. Сви знају моју игру, знају да ја, ма ко био са друге стране мреже не полажем оружје пре битке, већ да увек улазим и играм са свим жаром - тако ће бити и овај пут, ја овај турнир схватам као и сваки професионални, верујем да ћу бити на висини задатка."

Турнир је хуманитарног карактера и сви тенисери се одричу зараде, односно уплатиће средства у неку добротворну установу.

"Још једна дивна карактеристика овог такмичења, уз то што ће окупити светске звезде, што ће се врхунски светски тенис након тешких месеци за цео свет играти у нашем Београду и што ће сав приход ићи за нешто што је хумано, за помоћ некоме коме ће тај наш проливени зној на терену значити много, а нама ће срца бити пуна јер смо урадили нешто веома вредно и добро", рекао је Троицки и додао да је он у доброј фази темпирања форме после паузе због коронавируса.

Упитан је и на којим ће све турнирима учестовати на Адрија туру.

"Београд је сигуран, верујем да ћу бити део тима и у Бањалуци за коју ме вежу дивна сећања. Тамо сам играо финале челенџера 2005, затим управо са Новаком егзибицију 2009, док сам 2014. освојио челенџер који ми је у том тренутку много значио како за бодове, самопоуздање, тако и повратак на велику сцену. Бањалука ће увек имати посебно место у мом срцу", закључио је Троицки.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво