Ким Клајстерс не одустаје од тениса

Белгијска тенисерка Ким Клајстерс, која се ове године по други пут вратила професионалној каријери, најављује да ће наставити да игра без обзира на пандемију коронавируса која је зауставила сва тениска такмичења.

Клајстерс има 37 година и ове сезоне се по други пут вратила професионалном игрању тениса.

"Надам се да ћемо моћи да играмо још ове сезоне. Али чак и да не буде тако, планирам да наставим да играм", изјавила је некадашња најбоља тенисерка света.

Клајстерс, која је и чланица Међународне тениске куће славних од 2017. године, каже да је увек мотивисана, преноси Хина.

"Желим да будем спремна за УС Опен, ако га буде. Било би фантастично вратити се на стадион 'Артур Еш', али била бих срећна и да заиграм на терену број 18", рекла је Белгијанка, мајка троје деце.

Ким Клајстер је три од своја четири Грен слем трофеја освојила у Њујорку (2005, 2009. и 2010.), а 2011. године је освојила и Аустралијен опен.

Белгијанка се вратила тенису на турниру у Дубаију, где је у првом колу поражена од Шпањолке Гарбиње Мугурузе, а пре прекида сезоне одиграла је још један меч, на турниру у мексичком Монтереју.

"Нисам се вратила због једне године. План је играти и након тога. Важно је да уживаш у ономе што радиш", рекла је Ким.