Термин Ролан Гароса још није коначан

Директор Ролан Гароса Ги Форже je изјавио да је могуће додатно померање термина турнира у зависности од развоја ситуације са пандемијoм вируса. Француска тениска федерација одлучила је да се Отворено првенство Француске одржи од 20. септембра до 4. октобра ове године.

Почетак другог гренд слем турнира у сезони предвиђен је за 20. септембар, само недељу дана после планираног финала Ју Ес опена, што је изазвало бројне негативне коментаре и сумње да ће то утицати на многе играче, али је Ги Форже изjавио да досадашње одлуке нису коначне.

"Ништа није званично. Ролан Гарос ће се вероватно одржати између краја септембра и почетка октобра. Сарађујемо са АТП, WТА и ИТФ како бисмо пронашли решење", рекао је Форже.

На коначну одлуку утицаће бројни фактори, пресудно је обуздавање ширења пандемије вируса, а Форже је навео да коначну одлуку и разрешење дилема очекује у јуну.

"Постоји много питања. Њујорк је погођенији коронавирусом од Француске, тако да тамо постоје бројни организациони проблеми. Ју Ес опен ће средином јуна званично саопштити све у вези са тим турниром.", закључио је Форже.

Тениска сезона је обустављена у марту, овогодишњи Вимблдон је у потпуности отказан, а отворено првенство САД у тенису планирано је да буде одржано у Њујорку од 31. августа до 14. септембра.

Тенисер се свакако полако враћају на терене играјући ревијалне мечеве и турнире, попут код нас одиграног "СК Сокер куп" на Калемегдану и регионалнe серијe турнира који је организовао Новак Ђоковић под називом „Адриа тур", а која ће почети у Београду.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво