Корак ка потпуном опоравку – тенис се у Србији враћа 30. маја

Тениски савез Србије (ТСС) саопштио је да ће од 30. маја стартовати ТСС тур, серија турнира за сениоре и јуниоре са новчаним наградама.

Савез ће организовати такмичења уз помоћ најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

ИТФ и Tennis Europe су донели одлуку да се почетак такмичења на међународним турнирима у свим конкуренцијама које ове две тениске организације покривају (про турнири за мушкарце и жене као и јуниорски турнири у конкуренцијама од 12 до 18 година) одлажу до 31. јула 2020.

Радна група коју је формирао председник Тениског савеза Србије у сарадњи са стручним и такмичарским одбором донела је мере које би требало да нашим играчима омогући да превазиђу ситуацију у којој се сада налазе.

Радна група је препознала проблеме које ће имати највећи број наших играча који играју на челенџерима и фјучерсима. Недостатак квалитетних мечева, као и да су ти играчи остали и без такмичења на којима би могли да освајају новчане награде.

Због тога је одлучено да се у 2020. промовише серија професионалних турнира са новчаним наградама под називом ТСС тур.

У конкуренцији сениора од 30. маја 2020. стартује серија од шест турнира који ће бити играни за новчане награде. Фонд награда за мушкарце износи 2.550,00 евра, за жене 1.835,00 евра.

Жреб за главни турнир биће 28, а за квалификације 64 играча.

Осам најбољих играча у обе конкуренције наступаће на Мастерсу који је на програму од 14. до 16. августа 2020. на теренима Тениског центра Новак.

Поред сениора ТСС ће организовати и серију циклусних турнира (три турнира и Мастерс) у конкуренцијама од 12 до 18 година. И ова серија турнира креће од 30. маја 2020, док је Мастерс за ове циклусе предвиђен од 17. до 19. јула 2020.

ТСС жели да организацијом ових турнира омогући играчима квалитетне мечеве, те да спремни дочекају наставак тениске сезоне.

"Очекујемо да ће ови турнири привући велики број квалитетних играча и подићи квалитет домаћих такмичења. Такмичарски одбор ТСС данас ће расписати конкурс за организацију ових турнира, а календар такмичења ће бити објављен до краја недеље", стоји у саопштењу Савеза.

Радна група је разматрала и последице које настају отказивањем екипних првенстава Европе за 2020.

Србија је у претходним годинама имала велике успехе на екипним првенствима Европе, стога у циљу да се јуниорима омогуће наступи у екипним репрезентивним сусретима, за август 2020. планирају се пријатељски Екипни мечеви са селекцијама земаља из региона.

ИТФ и Tennis Europe настоје да јуниорски календар максимално одрже по почетку такмичења. ТСС је (у сарадњи са ИТФ и Tennis Europe) већ извршио пријаву турнира у новим терминима за турнире који је требало да буду одржани у периоду април-јул 2020.

Тениски савез Србије ће пратити одлуке које доносе ИТФ и Tennis Europe и у случају да дође до новог одлагања почетка такмичења реаговаће организацијом турнира и за тај период.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво