Да ли ће се играти Аустралијан опен? Које су опције?

Иако је до турнира остало још осам месеци организатори су у великом проблему. Извршни директор Аустралијског тениског савеза наводи да би и први гренд слем сезоне могао да буде отказан.

Корона вирус је зауставила спорт широм света. Спортисти се полако враћају тренинзима, међутим тенисери имају велике проблеме око наставка такичења. Највећи проблем представљају путовање и обавезна изолација по доласку у другу државу.

Извршни директор турнира Крег Тајлеј је рекао да су у плану четири сценарија, али да ће турнир "у сваком случају бити компромитован".

"Најгори сцнарио био би отказивање турнира, а најбољи одржавање турнира са оним играчима који успеју да дођу у Аустралију и испоштују правила карантина, уз присуство искључиво аустралијских навијача", рекао је Тајлеј.

Тај најбољи сценарио створио би огромне проблеме. Многе земље инсистирају на две недеље изолације по уласку у државу. То би имало катастрофалне последице по тениски календар. Како играћи у нормално време мењају државе скоро сваке недеље, то делује немогуће ускладити. Још нешто, а када ће играчи тренирати јер су у изолацији.

Да би тенисер могао да учествује на Аустралијан опену он би у Аустралију морао да дође најмање две недљепре почетка турнира. Тако да би свим тенисерима најбоље било да целе зимске припреме одраде у Аустралији. Како би јануарску турнеју могли да одиграју у тој земљи и так осе припреме заучешће на гренд слему у Мелбурну.

По одласку из Аустралије, ако се ситуација до тада не промени, у наредној држави поново ви их чекала двонедељна изолација.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво