Мадрид Опен се игра, али тенисери ће уместо рекета у руци имати џојстик

Најбољи тенисери света замениће рекете џојстицима, пошто су организатори отказаног ”Мадрид Опен”-а саопштили да ће организовати виртуелно такмичење како би се прикупила средства за играче којима је егзистенција угрожена прекидом сезоне коју је проузроковала пандемија коронавируса.

Како је тениска сезона прекинута почетком марта због пандемије Ковида 19, то је добар део лошије рангираних тенисера, који искључиво зависе од турнирских победа, оставило без икаквих шанси за зараду.

Да би се таква ситуација на неки начин ублажила, организатори мушког и женског турнира у шпанској престоници одлучили су да овогодишњи турнир преселе у виртулени свет, те да тенисери своје учешће ове године узму од куће, и то кроз популарну видео игру ”Тенис Ворлд Тур”.

Подсетимо, АТП и ВТА су објавили прекид сезоне који ће трајати бар најмање до краја јуна.

”Организујемо турнир за професионалне играче који је ће бити као и уобичајени Мутуа Мадрид Опен, са тим што они неће морати да напусте своје домове“, каже директор турнира Фелисијано Лопез, и додаје да ”циљ није само забава, већ и да се уради нешто корисно у ово тешко време за све”. 

Нешто слично већ су организовали шпанска Ла Лига, Формула 1, као и НБА лига.

Турнир, чији учесници још увек нису познати, има наградни фонд од по 150.000 евра за обе конкуренције. Поред тога, организатори ће донирати још 50.000 вера за борбу против последица Ковида-19.

Ова иницијатива наишла је на одобравање удружења играча и играчица (АТП и ВТА).

”Радујемо се виртуелној игри, која може послужити као забаван начин забаве, који истовремено помаже у премошћивању разлика, али и пружа прилику да помогнемо оним играчима којима је то потребно у овом изазовном времену”,  поручио је извршни директор ВТА Стив Сајмон.

Турнир ће се одржати од 27. до 30. априла.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво