У среду коначна одлука, Вимблдон се отказује први пут од Другог светског рата

Организатори Вимблдона у среду ће одржати састанак на коме ће разговарати о турниру, а британски медији пренели су да се очекује отказивање због коронавируса. Тако ће највећи тениски турнир бити отказан први пут од Другог светског рата.

У среду се очекује коначна одлука, а потом би челници Ол Ингланд клуба требало да пронађу нови термин за одигравање турнира.

То ће бити тешко јер је Ролан Гарос већ одложен за крај септембра.

Према писању Би-Би-Сија, велика је вероватноћа да ће Вимблдон бити отказан први пут од Другог светског рата, што је потврдио и Џејми Мари.

"Мислим да ће им бити тешко да помере турнир из бројних разлога, пошто онда морате да се сударите са осталим турнирима. За сада је и даље на распореду. Чак и то што је дужи дан, како одмиче свака недеља, имаћемо мање светла. На Вимблдону се игра до девет или десетувече. Сви чекају одлуку, пошто је то наредни велики турнир у календару у овом тренутку", рекао је Мари за Радио Би-Би-Си 4.

"Мислим да ће се данас и сутра одржати састанци о плановима. То ће нам пружити увид о сезони на трави, али и о сезони после тога", додао је он.

Мари је рекао да за сада нема планова већ да седи код куће као и сви други.

"Другачије је. Навикли смо да стално путујемо, да будемо у различитим градовима сваке недеље и некако смо постали институционализовани на то. Када дође петак или субота и почнете да играте за велике награде на крају турнира чак и тада сте психички спремни да идете на наредни турнир, пошто сте на то програмирани", навео је он.

Како сазнаје Би-Би-Си, одлука ће бити донета у наредних 48 сати, а у њено доношење биће укључени АТП, ВТА и Тениски савез Велике Британије.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво