Гилберт: Да је сезона у току Ђоковић би могао да "расипа“ бодове и остане први

Новак Ђоковић задржаће прву позицију на АТП листи док је сезона у прекиду. Иако се неким тенисерима то неће свидети, по речима аналитичара И-Ес-Пи-Ена Бреда Гилберта он је то заслужио.

Новак ће тако на вечитој листи престићи Пита Сампраса и испред њега остаће само Швајцарац Роџер Федерер. Можда ће се ова одлука најмање свидети његовим навијачима.

"Да је сезона у току, Ђоковић би могао да 'расипа' бодове и опет би вероватно био први до Вимблдона", рекао је Гилберт.

"Новак Ђоковић је на терену заслужио право да се његове недеље на врху АТП листе рачунају и током суспензије услед коронавируса", рекао је тренер и аналитичар И-Ес-Пи-Ен мреже, Бред Гилберт.

Он је потом рекао да ће Федерерови навијачи сигурно бити незадовољни, без обзира што њихов љубимац неби играо у овом периоду због унапред најављене операције. Такође, он је изјавио да је наш тенисер позицију број један апсолутно заслужио.

"Федерерови навијачи ће свакако бити незадовољни због тога, али Ђоковићу би требало да се рачунају недеље на првом месту, јер их је заслужио, био је први када је сезона замрзнута пред Индијан Велс и Мајами и био би свакако први и да се играло у том периоду".

Тениска сезона је суспендована, то су заједничким саопштењем одлучили АТП и ВТА, такође, решили су да обе листе остану замрзнуте, и да се не одузимају бодови.

Новак Ђоковић би Швајцарца престигао на првом месту вечите листе уколико прву позицију задржи до октобра.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво