Кондициони тренер открио како Ђоковић тренира током паузе

Кондициони тренер Новака Ђоковића, Марко Паники, открио је како изгледају дани најбољег тенисера света током паузе због пандемије коронавируса. Италијански стручњак навео је да се није много тога променило у Ђоковићевом приступу, иако су околности другачије.

Паники се прикључио стручном штабу српског играча када је главни тренер био Андре Агаси, потом је то место уступио повратнику Гебхарту Фил Гричу, да би га Новак поново ангажовао када је Аустријанац напустио тим.

Италијан се добро уклопио и његов рад је после неколико месеци донео резултате, а сада ће поново бити на испиту јер је уследила неочекивана пауза усред сезоне због пандемије коронавируса.

"У овом тренутку, као и сви остали тенисери, наставља да тренира са ограниченим могућностима. Чак и у предсезони тешко је да постоји спортиста који може да уради шест недеља припрема. Ако имамо среће, обично радимо четири недеље. Тешкоће постоје и са проналажењем опреме и прикладних простора за тренинг. Припремамо се и ишчекујемо сезону на шљаци. Посао зависи од карактеристика играча, размене су дуже и самим тим потребна је посебна припрема за ту подлогу", рекао је Паники.

Истакао је да Новаков вегански начин исхране не прави проблеме његовим професионалним задацима.

"Као што сви знају, о томе је написао књигу, он је веган. Придржава се тога. Последњих четири-пет година се ништа није променило по питању његове исхране. Показао се као конкурентан, чини ми се да нас је убедио."

За крај, упоредио је свог пулена са главним конкурентом Рафаелом Надалом и прокоментарисао Ђоковићев физички склоп.

"Мислим да треба то гледати као целину. Физички и технички квалитети једни друге ојачавају. Тешко је рећи шта је победничко оружје. Његов ментални склоп толико утиче на његов начин тренинга да је у стању да одради све врсте вежби. Очигледно захваљујући ДНК, максимално користи своје физичке карактеристике. Свима је позната његова еластичност и покретљивост. Уверавам вас, иако нема мишиће као Надал, Новак је врло конкурентан", закључио је Паники.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво