Новаков бег од коронавируса поделио тениски свет – много критика, неки га бране

Новак Ђоковић је доспео на мету критика колега због напуштања Сједињених Америчких Држава пре недавног отказивања свих тениских турнира.

АТП и ИТФ отказали су све тениске догађаје до 27, односно 20. априла, почевши са Мастерсом у Мајамију.

Та одлука донесена је у четвртак, а на друштвеним мрежама осванула је фотографија да је српски тенисер у среду напустио Мајами, иако до тада није било познато да ли ће турнира на Флориди бити или не.

С обзиром да је једна од најбитнијих личности у свету тениса, као и председник Савета играча АТП, многи су помислили да је Новак сазнао да тениса неће бити пре осталих, "мање битних" играча.

"Значи, Ђоковић је отишао из САД пре него што се знало да ће сви турнири после Индијан Велса (први турнир који је отказан, без повезаности са осталима прим. аут) бити отказани или одложени. Где су мени такве информације...", запитао се јапански тенисер Таро Даниел.

Американац Ноа Рубин се надовезао на Јапанчеве речи.

"Бити дезинформисан је нормална ствар у овом свету. Хајде да наставимо да само одређеним људима говоримо шта се дешава, док ће остали морати да нагађају", навео је Рубин.

Иако је пре српског тенисера Мајами и САД неколико дана раније напустио Рафаел Надал, критичари су се највише "обрушили" на Новака.

Ипак, одређени људи су стали у његову одбрану, као на пример бивша тенисерка Линдзи Девенпорт.

"Људи морају да схвате да играчи могу да донесу одлуке из личних разлога. Можда је осетио потребу да буде уз породицу, можда га не занима да чека турнир који се можда ни неће одржати. Не знамо када је одлучено то што је одлучено, али играчи сами доносе одлуке о томе шта ће радити. Он има двоје мале деце код куће и сигурна сам да му је то било прво на уму", навела је Девенпорт.

У истој емисији на "Тениском каналу" огласио се и амерички тениски стручњак Пол Анакон.

"Поприлично сам сигуран да ће он, као председник Савета играча, бити међу првима који ће сазнати да је оваква одлука донета и да се овакве ствари најчешће разликују од времена када се јавно објаве", навео је Анакон.

Поводом овог питања огласио се и млади амерички тенисер Тејлор Фриц.

"Новак Ђоковић је напустио САД пре него што је одлука донесена, због доказане сумње о одржавању турнира. Он је донео личну одлуку пре него што је АТП одлучио било шта. Није желео да игра. Не знам да ли је (одлука која је донесена) била једногласна, али Савет играча поштује глас већине, а он је био за суспензију", навео је Фриц.

Американац је открио и начин на који су се неки тенисер договарали око одлуке која је на крају донесена.

"Сви смо разговарали кроз огромну 'Вотсап' групи. Причали смо и многи чланови Савета играча су се укључили и објаснили нам шта планирају, питали нас за мишљења... Неки су мислили да би требало да играмо без публике, али већина нас је била за прекид", изјавио је Фриц и затим објаснио свој начин размишљања:

"Доста нас се сложило да није безбедно путовати кроз одређена места, чак и без навијача. Ми смо сви здрави и нисмо у ризичној групи, али смо у контакту са другим људима који можда јесу. Турнеја не би била иста..."

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи