Мушки тенис суспендован до краја априла

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) званично је суспендовала сезону на шест недеља због пандемије коронавируса. Надлежно тело мушког тениса објавило је на сајту да ће због новонастале ситуације морати да одложи сва такмичења.

Одлука је донета након вишечасовног састанка Савеза играча и челника турнира, на којем је било речи о могућим сценаријима у наредном периоду.

Председник Савеза Новак Ђоковић одржао је телефонски састанак са водећим људима АТП-а Андреом Гауденцијем и Масимом Калвелијем и тада је направљена нова стратегија.

План подразумева се сезона настави 27. априла, што значи да сигурно неће бити играни мастерси у Мајамију и Монте Карлу, као ни турнири у Хјустону, Маракешу, Барселони и Будимпешти.

"Ово није одлука коју смо донели лако и представља велики губитак за наше турнире, играче и навијаче широм света. Ипак, верујемо да је одговорна акција неопходна у овим временима, како бисмо сачували здравље и безбедност наших играча, особља, шире тениске заједнице и генерално, глобално здравље када постоји пандемија", истакао је Гауденци. 

На одлуку је умногоме утицало и саопштење Светске здравствене организације (СЗО) које је прогласило глобалну пандемију коронавируса (Ковид-19).

Иако су бројни играчи заговарали наставак сезоне пред празним трибинама, АТП се одлучио са потпуни прекид због ризика од ширења заразе. Ситуација је кулминирала почетком ове недеље када је неколико дана пре почетка турнира отказан први мастерс сезоне Индијан Велс.

"Природа нашег спорта и међународна путовања представљају значајан ризик и изазов у данашњим околностима, због рестриктивних мера које су издале локалне власти. Настављамо да пратимо ову ситуацију свакога дана и радујемо се наставку сезоне када се побољша. У међувремену, наше мисли и жеље су са свима онима који су погођени вирусом", додао је председник Тениске асоцијације професионалаца. 

Још није познато шта ће се десити са турнирима под окриљем ВТА, док је финале Светске групе Фед купа у Будимпешти (14–19. априла) одложено.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи