И мастерс у Мајамију близу отказивања

После мастерса у Индијан Велсу, постоји велика могућност да још један турнир из серије 1.000 буде отказан – у питању је Мајами опен. Још нема званичних информација, али новинари који прате тениске турнире јављају да је готово извесно да се неће играти тенис на Флориди.

Мајк Диксон, новинар Дејли мејла који годинама прати тенис, објавио је на друштвеној мрежи Твитер да је од поузданих извора добио информацију да ће Мајами бити отказан и да се само чека потврда.

После отказивања Индијан Велса, челници другог мастерса у сезони издали су саопштење у којем пише да ће турнир бити игран по плану, али то се изгледа неће догодити.

Диксонова објава покренула је реакције, па је новинарка Карол Бушар, ауторка књиге о Новаку Ђоковића, истакла да организатори турнира морају што пре да издају званично саопштење.

"Нико не жели да остане заробљен у карантину. Људи из Европе морају да знају да ли треба буквално да беже на време. Какав хаос", објавила је Бушарова.

Мастерс у Мајамију требало је да буде на програму од 23. марта до 5. априла.

У међувремену је агенција АФП пренела да Сједињене Америчке Државе разматрају забрану доласка туриста из Европе, због ризика од ширења коронавируса. У том случају, турнир свакако не би могао да буде организован.

Прошле сезоне на турниру у Ки Бискејну титулу је освојио Роџер Федерер победом над Џоном Изнером у финалу.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић прошле сезоне стао је у осмини финала и изгубиће само 90 АТП бодова, много мање од првог пратиоца Рафаела Надала.

Надал размишља да ли да се појави у Мајамију чак и да турнир буде организован, а један од разлога који ће га натерати могао би да буде и то што не брани никакве бодове, па ће моћи само да напредује.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво