Много неизвесности после отказивања Индијан Велса

После отказивања турнира у Индијан Велсу због забринутости од ширења коронавируса у јужној Калифорнији, у медијима су се појавила многа питања и нагађања како ће се даље одвијати тениска сезона. Једно од питања је и шта се дешава са бодовима освојеном на прошлогодишњем турниру, а које сада играчи и играчице неће бити у могућности да бране.

Први Мастерс у 2020. години, турнир у Индијан Велсу, неће се одржати због могућности ширења коронавируса у јужној Калифорнији, а организатори су најавили да су спремни да организују турнир у неком другом термину.

Одмах по овој објави по медијима и друштвеним мрежама почела су нагађања шта ће се догодити са поенима које су играчи и играчице освојили прошле године а сада неће бити у могућности да их бране.

Предвиђања се крећу од тога да ће бодови бити обрисани, што ће, рецимо, увећати разлику између Ђоковића и Надала, а највише оштетити прошлогодишњег шампиона Доминика Тима, који би остао без 1.000 бодова, па до предвиђањаа да ће се на турниру у Мајамију дуплирати бодови. Кључно питање је да ли ће се и турнир на Флориди одржати у оваквим условима.

Неки од играча који су већ дошли у Индијан Велс, попут Рафаела Надала, огласили су се на друштвеним мрежама и дали подршку организаторима у свему што чине на сузбијању ширења заразе. 

У сваком случају, много је неизвесности како ће се тениска сезона даље одвијати и колико ће ширење ризика од коронавируса утицати и на могуће одлагање других турнира.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво