Индијан Велс отказан због коронавируса

Први мастерс у 2020. години, турнир у Индијан Велсу, неће се одржати због могућности ширења коронавируса. Наиме, у јужној Калифорнији се појавио вирус па су локалне власти забринуте због могуће епидемије.

Мастерс турнир у Индијан Велсу неће сe одржати због епидемије коронавируса!

Турнир је отказан јер су потврђени случајеви коронавируса у јужној Калифорнији па су локалне власти су забринуте због могућности ширења тог вируса.

"У овом тренутку постоји превелики ризик за здравље људи у овом делу Америке. Није добро за навијаче и играче да се овај турнир одржи. Морамо размишљати пре свега о здрављу људи", рекао је Давид Агус, лекар са Универзитета Јужна Калифорнија, са којим су се организатори турнира консултовали.

На турниру који је требало да почне у уторак, прошле године је било рекордних 475.000 гледалаца и очекивало се да ће их ове године бити више.

"Разочарани смо што се турнир неће одржати, али здравље навијача, играча, волонтера, спонзора и запослених ипак је на првом месту. Сада размишљамо о другом термину за одржавање турнира", рекао је директор турнира Томи Хас.

Саопштење о отказивању стигло је у недељу увече, када су стигли на припреме многи играчи, а Рафаел Надал се огласио на друштвеним мрежама.

"Овде смо, још нисмо одлучили шта ћемо даље", написао је Рафаел Надал на свом Твитер налогу и додао да је веома тужан због ситуације с вирусом те да се нада да ће се све брзо решити.

"Најважније је да људи буду здрави", поручио је Надал. 

На турниру су учешће у појединачној конкуренцији и у дублу најавили Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица првих на листи најбољих тенисера, а титуле од прошле године бране Доминик Тим у мушкој и Бјанка Андреску у женској конкуренцији.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво