Новаков преокрет за 17. тријумф над Монфисом и финале у Дубаију

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је после жестоке и драматичне борбе успео да савлада Француза Гаела Монфиса 2:1 (2:6;7:6/10:8/6:1) и пласирао се у финале турнира у Дубаију. У финалу турнира наш тенисер ће се срести са Стефаносом Циципасом (субота, 16.00).

Први тенисер света није најбоље ушао у меч, па је Монфис повео у сетовима, а потом и имао велику шансу да меч реши у другом сету, али је Ђоковић успео да начини преокрет и на крају дође до 17. победе у међусобним дуелима која га води до финала турнира у Дубаију.

У вероватно најбољем мечу каријере Гаел Монфис већ на другом сервис гему првог тенисера света успева да начини брејк и дође до предности од 3:1 у првом сету.

Потом је наставио са сигурном игром да би у финишу освојио прилику и за нови брејк којим са 6:2 осваја предност од 1:0 у сетовима.

Други сет је још више обиловао жестоком борбом и обртима. Француз наставља са сјајном игром, а Ђоковић не успева да нађе право решење и Монфис опет у свом другом сервис гему осваја брејк за предност. 

Ипак Новак се враћа у меч и у трећем сервис гему супарника прави брејк за изједначење, да би после 6:6 сет отишао у тај брејк.

Монфис је у тај-брејку води са 6:3, имао је три меч лопте да први пут у каријери савлада Ђоковића, али једноставно – Новак није желео да изгуби.

Ђоковић успева да сет лопту претвори у 10:8 и са 7:6 у другом сету изједначи на 1:1 и меч уведе у трећи, одлучујући сет.

У трећем сету већ није било много неизвесности јер први тенисер света већ на старту осваја два брејка за убедљиво вођство, а потом сигурно сет и меч приводи крају за пласман у финале.

У финалном мечу турнира у Дубаију Новак Ђоковић ће се срести са Стефаносом Циципасом који је у првом полуфиналу са 2:0 (6:2; 6:3) елиминисао Данијела Еванса.

Финале турнира у Дубаију на програму је у суботу од 16.00 часова по средњоевропском времену.

Ток меча: 

18.47 – Крај меча, Новак осваја трећи сет резултатом 6:1 и укупно са 2:1 у сетовима уписује победу над Монфисом.

18.36 – Новак прави нови брејк и сада води са 4:1 у одлучујућем сету.

18.28 – Без изгубљеног поена Ђоковић долази до брејка. Монфис губи снагу и концентрацију, ово је прилика за српског тенисера.

18.26 – Можда и најквалитетнијим гемом на свој сервис Новак узвраћа и изједначује на 1:1 у трећем сету.

18.23 – Одлучујући сет започео је освојеним сервис гемом Монфиса.

18.16 - Ђоковић осваја тај-брејк са 10:8 за изједначење на 1:1 у сетовима у мечу са Монфисом. Дуел иде у трећи, одлучујући сет.

18.00 - Други сет после 6:6 биће одлучен у тај брејку.

17.44 - Новак осваја чак две брејк шансе на сервис Монфиса који успева да сачува свој гем за ново изједначење 5:5 у другом сету.

17.37 - При 5:4 за Ђоковића у другом сету, Монфис сервира за останак у сету.

17.23 - Ђоковић узвраћа брејком. На трећем сервис гему Монфиса Ђоковић успева да освоји три брејк шансе од којих другу претвара у брејк за изједначење.

17.08 - Брејк за Монфиса. Француз поново долази до чак три брејк шансе на другом сервис гему Ђоковића и успева да на првој освоји предност од 2:1 у другом сету. Сервира да потврди предност.

17.04 - И у другом сету први на сервису је Новак Ђоковић који осваја свој гем за 1:0.

16.58 - Гаел Монфис води са 1:0 после првог сета. Монфис сигурно сервира, осваја свој сервис гем и први сет са 6:2.

16.53 - Нови брејк за Монфиса. Француз поново осваја брејк за убедљиво вођство од 5:2 и дервира за освајање првог сета.

16.37 - Монфис осваја свој сервис гем и потврђује предност на 3:1.

16.32 - Брејк за Монфиса. На другом сервис гему Ђоковића, после веома дуге размене од чак осамнаест поена, Монфис успева да дође до две брејк шансе од којих другу претвара у вођство од 2:1 у првом сету. Сервира за потврду предности.

16.16 - Најбољи тенисер света није баш најбоље ушао у меч јер је са неколико грешака дозволио Монфису да дође до брејк шансе али је успео да је отклони и потом сачува свој први сервис гем за 1:0 у првом сету.

16.10 - Почео је полуфинални дуел Новака Ђоковића и Гаела Монфиса.

16.04 - Ђоковић и Монфис су изашли на терен на загревање и ускоро се очекује почетак меча. Први на сервису биће Новак Ђоковић.

 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво