Новак убедљиво надиграо Колшрајбера за четвртфинале Дубаија

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић убедљиво је надиграо Филипа Колшрајбера са 2:0 (6:3; 6:1), у другом колу турнира у Дубаију. У четвртфиналу противник нашег тенисера биће Рус Карен Хачанов, 17. тенисер на листи светских тенисера.

У мечу Новака Ђоковића и Филипа Колшрајбера није било много неизвесности, а најбољи тенисер света дошао је готово рутински до победе и пласмана у треће коло, тј. четвртфинале турнира после само сата игре.

Равноправан дуел је трајао до средине првог сета, када Новак Ђоковић долази до две брејк шансе од којих другу претвара у предност за 4:2, а потом сигурном игром одржава предност и осваја први сет са 6:3.

У другом сету ситуација је већ на старту била много другачија, јер Ђоковић на првом сервис-гему противника прави брејк, што понавља и на његовом другом сервис-гему за брзих 3:0, а потом није било неизвесности о исходу овог дуела. 

Резултат другог сета био је 6:1

Ђоковићу је ово 12. победа у дуелима са Филипом Колшрајбером, који је само два пута успевао да надигра нашег тенисера.

У трећем колу, односно четвртфиналу турнира у Дубаију, противник Новака Ђоковића биће Рус Карен Хачанов, 17. тенисер на листи, који је надиграо Аустријанца Дениса Новака са 2:0 (6:3, 6:4).

Ток меча:

17.11 – Победа Новака Ђоковића! Најбољи тенисер света новим, трећим брејком у финишу другог сета потврђује победу у мечу за пласман у треће коло – 2:0.

17.08 – Новак рутински приводи меч крају. Колшрајбер на 1:5 сервира за останак у мечу.

16.54И други брејк Ђоковића! И на другом сервис-гему Колшрајбера понавља се ситуација са почетка другог сета, а Новак освојену брејк шансу претвара у убедљиво вођство од 3:0.

16.47 – Нови брејк за Новака! Већ на самом старту другог сета, Ђоковић осваја брејк шансу коју претвара у предност од 1:0 у другом сету.

16.42Новак осваја први сет. Ђоковић сигурно сервира и са 6:3 осваја први сет у дуелу са Колшрајбером, који ће први сервирати у наставку меча.

16.36 – Новак брзопотезно потврђује предност и води са 5:2.

16.34 – Брејк за Ђоковића! На трећем сервис-гему Колшрајбера, Ђоковић успева да освоји две брејк шансе, од којих другу претвара у вођство од 4:2 у првом сету. Новак сервира да потврди предност.

16.18 – И Колшрајбер је сигуран на свом првом сервис-гему за 1:1.

16.14 – Ђоковић осваја свој сервис-гем за 1:0 на старту меча, а Колшрајбер успева да освоји два поена на сервис супарника.

16.11 – Почео је меч Ђоковића и Колшрајбера у другом колу турнира у Дубаију.

16.05 – Тенисери су завршили загревање и очекује се почетак меча. Први на сервису биће Новак Ђоковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво