За Новака савршени играч је...

...онај који има Надалов форхенд, Гофанов бекхенд, сервис Киријоса, физичку спремност Монфиса, али и његов лични ритерн.

То је Ђоковић рекао за Јутјуб канал новог Дејвис Купа, одговарајући на питање који елемент игре од игача са Тура би бирао у креирању идеалног типа.

За форхенд је, очекивано, изабрао Надала а то објаснио на следећи начин:

"Једноставно - то је Надал. Надалов форхенд један је од најбољих свих времена. У његовом форхенду има превише топспина, што чини лоптицу тежом, а проблем је што форхенд може да удара и равно. Није му проблем позиција из које удара форхендом и то је ударац којим притиска противника, али се такође одлично брани и враћа у поен тим ударцем", рекао је Ђоковић, који великог шпанског ривала изабрао и у категорији "најбољи менаталитет".

Интересантно, он је за бекхенд је навео Давида Гофана, док је за таленат изабрао Феликса Оже-Аљасима и Дениса Шаповалова.

Савршени играч по Новаком суду има сервис контроверзног Ника Киријоса, а физичку спремност Француза Гаела Монфиса. 

"(Киријос) Има фантастичан сервис, природан сервис и савршене покрете. Сервис му је веома брз и тешко га је прочитати, независно од подлоге на којој се игра", рекао је о Киријосу, док је избор Монфиса појаснио речима:

"Он увек може да трчи, да проклизава, скаче, веома је јак и пример је перфектног спортисте." 

Занимљив део разговора и одговор уследио је на питање о ритерну:

"Могу ли да кажем 'ја'?", упитао је кроз осмех Новак, који је за играча са најбољим волејем изабрао Николаса Мауа, док најбољи рад ногу по њему имају Надал, Оже-Аљасим, Гофан и он сам.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво