Немачки медији о Ђоковићу: Краљ је сачувао тврђаву

Немачки медији са одушевљењем и страхопоштовањем пишу о осмој победи Новака Ђоковића на Отвореном првенству Аустралије.

"Ђоковић је вероватно највећи индивидуалиста у овом спорту. И зато је тако тешко победити га - чак и када је неко, попут Тима, тако близу", пишу немачки медији о победи на Аустралијан опену против Доминика Тима.

"Његов се престо тресао, али онда је Краљ Мелбурна успео да се одбрани од напада и победи у свом осмом финалу на стадиону у мелбурншком парку. Након што је губио са 1:2, 32-годишњи Србин је у на крају ипак тријумфовао у мечу који је на тренутке показао тенис највишег квалитета", пише немачка телевизија НТВ на свом порталу.

Ђоковић је на крају освојио осму титулу у Аустралији и вратио се на прво место АТП листе.

Аустријанац Доминик Тим је изгубио и треће велико финале и још увек је без гренд слема.

И немачки спортски портал Спорт 1 пише о драматичној победи. "Његов престо се климао, чинило се да би побуна Доминика Тима могла да буде успешна, али на крају је Краљ ипак поново одбранио краљевство уз велике напоре. У пет напетих, често и врло квалитетних сетова, бранилац титуле и рекордер по броју победа Новак Ђоковић у финалу Аустралијен опена ипак успео да извуче главу из омче".

Угледни Зидојче цајтунг пише: "Велика група навијача се окупила пред великим платном у парку поред арене, већина их је имала плаве или црвене мајице, неки су били огрнути у српске заставе. Ретко публика Ђоковића прихвата тако топло и благонаклоно као Федерера или Надала, али ако он негде има своје верне фанове, онда је то у Аустралији, усељеничкој земљи на другом крају света".

У опису меча лист наводи да "Ђоковића тешко неко може да победи на овом стадиону, у његовој тврђави. И када га је Аустријанац Тим назвао краљем Мелбурна, имао је добар разлог: Никада Ђоковић, који се сада сакупио већ 17 гренд слем трофеја, није изгубио у финалу на арени Род Лејвер".

И у опису меча аутор често користи метафору краља који мора да брани престо. "Био је то велики напор уздрманог краља, (...) али он је успео да спречи покушај преврата".

А недељник Шпигл на свом порталу Ђоковића назива "неромантичним реалистом".

"Новак Ђоковић је у свом спорту класа за себе. У четвртом сету у финалу он је показао зашто је тако тешко да га неко победи".

Аутор додаје да је "све било као увек: Када је спикер на стадиону објавио да се гласа о најомиљенијем играчу турнира, највише је гласова добио Ђоковићев противник. Ђоковић познаје тај осећај. Он је ретко омиљен, између осталог и јер на терену делује као неки неромантични реалиста. Али управо то је оно шта га чини тако успешним".

Текст се завршава овако: "Ђоковић је вероватно највећи индивидуалиста у овом спорту. И зато је тако тешко победити га - чак и када је неко, попут Тима, тако близу".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво