Федерер: Новак је био бољи и то је то

Роџер Федерер рекао је после пораза од Ђоковића у полуфиналу Аустралијан опена да је очекивао да ће моћи да издржи цео меч, али и да је Новак био бољи и заслужено славио победу.

Ђоковић је савладао Федерера у три сета и пласирао се у финале Аустралијан опена. Швајцарац је осећао последице повреде, али је упркос томе изашао на мегдан најбољем српском тенисеру.

"Искрено, мислио сам да ћу моћи. Претходне ноћи био сам на прегледима, али све је било у реду. После тога нисам тренирао, узео сам слободан дан. Одмарао сам и данас до почетка меча. У обављању свакодневних активности нисам осећао бол. То је био позитиван знак", рекао је Роџер. 

Ипак, Швајцарац је после првог сета затражио интервенцију лекара "како би спречио даље проблеме".

"На почетку сам играо као да немам шта да изгубим. Трудио сам се да размене трају што краће, да га нападам, мењам ударце. Добро сам и ритернирао. Нажалост, нисам успео до краја. Знамо сви колико је тешко против Новака. У овом мечу је он био бољи и то је то", јасан је Федерер.

Швајцарски тенисер је, после свега, задовољан наступом на овогодишњем Аустралијан опену.

"На крају крајева, могу да кажем да сам задовољан оним што сам остварио. Био је ово максимум који сам могао да извучем, поготово после онаквих мечева против Милмана и Сандгрена. Генерално гледано, добро сам играо. Мада знам да могу боље. Али могу и горе. Данас је било ужасно, знао сам да имам само три одсто шанси да победим", каже Федерер.

Искусни Швајцарац се нада да ће и догодине наступити у Мелбурну.

"Немам идеју. Никад се не зна, поготово у мојим годинама. Ипак, имам самопоуздања. Вратићу се тренинзима. Не намеравам да се пензионишем. Надам се да ћу се вратити овде", завршио је Роџер.

Федерер је против Новака одиграо 15. полуфинале у Мелбурну, а четврти пут поражен је од српског тенисера у тој фази такмичења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво