Сјајни Лајовић победио Оже-Алијасима

Душан Лајовић донео је први бод Србији у четвртфиналу АТП купа, победом над Феликсом Оже-Алијасимом са 6:4, 6:2. Лајовић је одиграо сјајан меч и омогућио Новаку Ђоковићу да Србији обезбеди тријумф над Канадом.

Ђоковић је одмах након Лајовића изашао на терен и након велике драме савладао Дениса Шаповалова.

Меч пред бројним српским навијачима у Сиднеју Феликс је отворио својим сервисом и већ у првом гему је Душан пропустио брејк прилику. У четвртом гему је дошао ред на њега да спаси једну, да би у наредном одузео сервис ривалу.

Млади Канађанин је одиграо веома лош гем, Лајовић је изузетно ритернирао и без изгубљеног поена дошао до вођства од 4:2.

Иако је имао шансе да много брже заврши први део игре у своју корист, српски тенисер их није искористио, али је уз ситне проблеме добио први сет са 6:4.

Лајовић је солидно сервирао, али се посебно добро сналазио у дефанзиви и константно проналазио одлична решења. У неколико наврата је пасинг-шотовима пролазио ривала на мрежи и тако га одаљио од идеје да на тај начин напада.

Оже-Алијасим се стабилизовао почетком другог сета, посебно на сервису, док је тонус у Лајовићевој игри мало опао. Срећом, наш ас је успео да преживи омању кризу, а онда у петом гему (баш као у првом сету), дође до три брејк прилике.

Нити једну од те три није реализовао, ни четврту, али је код пете сачекао грешку противника и маратонски гем отишао је на његов конто. Тиме је сломио отпор Оже-Алијасима и новим брејком завршио посао за нешто више од сат и по времена.

Србија ће у полуфиналу снаге одмерити са Русијом која је максималним резултатом елиминисала Аргентину. Биће то реприза четвртфинала недавно завршеног Дејвис купа, који је припао "Зборнаји".

Аустралија је у драматичном мечу елиминисала Велику Британију 2-1 у победама, а одлучујући бод донели су Ник Кирјос и Алекс де Минор у дублу. Они ће играти са бољим из окршаја Шпаније и Белгије, који је на програму од 7.30 по средњоевропском времену.

Завршница АТП купа игра се у Сиднеју, а наградни фонд турнира је 15 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара