Ђоковић бољи од Андерсона после два тај-брејка

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Кевина Андерсона из Јужне Африке са 2:0 (7:6, 7:6), у мечу првог кола Групе А на АТП Купу у Бризбејну и тако донео други поен српском тиму.

Вероватно теже него што је било ко могао да очекује, српски ас је остварио победу у првом мечу на новом турниру који се игра у Аустралији.

После готово два и по сата борбе са упорним јужноафричким двометрашем, Новак је успео да донесе Србији други поен, након што је први обезбедио Душан Лајовић.

Иако је на почетку меча брзо дошао до брејка, Ђоковић ту предност није одржао да би решио сет у своју корист лакшим путем, већ је он одлучен у, испоставиће се, првом тај-бреку – 7:5, за 7:6 и вођство.

Други сет је донео још уједначенију игру и борбу два играча, а нови тај-брејк био је још неизвеснији, пошто га је добио Ђоковић са 8:6, и то након што је Андерсон имао сервис за изједначење.

Новак је био планиран и за дубл у пару Виктором Троицким, али га је за дуел против Класена и Ролфса заменио млади Ћаћић.

Српски тим у понедељак игра дуел другог кола против селекције Француске. 

Ток меча: 

13.48 – КРАЈ, победа Ђоковића од 2:0, након што је тај-брејк у другом сету добио са 8:6, за освајање тог дела игре са 7:6.

13.36 – Управо тако, и други сет биће решен у доигравању, 6:6. 

13.27 – Велика борба, уједначен а квалитетан тенис и даље на снази на терену у Бризбејну. И други сет клизи ка тај-брејку, 5:5. 

13.17 – И после осам гемова иста мета и исто одстојање, 4:4, без брејкова.

13.00 – Мирнији почетак другог сета, нема брејка, резултат је 2:2. 

12.50 – Прва два гема другог сета протекла су без узбуђења, 1:1. 

12.44 – Тежим путем Ђоковић долази до освајања првог сета (7:6), пошто је добио тај-брејк са 7:5.  

12.30 – И поред тога што је и даље агресивнији и нападачки настројенији, Ђоковић не успева да преломи сет, који ће бити одлучен у тај-брејку. 

12.15 – Поново је Ђоковић претио и притискао Андерсона, али поново је овај некако успео да одбије налет продужи сет, 5:5. 

12.00 – Велика борба у осмом гему, Новак је претио рибрејком, али ипак Андерсон успева да сачува свој сервис и дође до поравнања резултата – 4:4. 

11.50 – После два мирнија гема, уследио је и први брејк за јужноафричког играча, који је тако смањио на 4:3 и вратио неизвесност у први сет. 

11.40 – Након што је Новак потврдио брејк, Андерсон успева да дође до свог првог поена и смањи на 3:1. 

11.32 – После лако освојеног првог гема на свој сервис, Новак већ у другом прави брејк и долази до 2:0 у првом сету. 

11.25 – Почео је меч...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара