Признање и од колега – Новак без премца у протеклој деценији

Српски тенисер Новак Ђоковић изабран је за играча деценије у избору Асоцијације тениских професионалаца (АТП), саопштено је на сајту те организације.

Како је наведено, Ђоковић је остварио је највеће успехе у протеклој деценији оставивши иза себе Рафаела Надала, Роџера Федерера, Ендија Марија и Стана Вавринку, који су се нашли међу првих пет у овом поретку АТП.

Ђоковић је освојио укупно 61 титулу, 15 на гренд слемова, четири са завршног мастерса и 29 са турнира серије 1.000. 

Новак је у једном тренутку објединио титуле са сва четири највећа турнира, први је тенисер који је тријумфовао на свим мастерсима, а у пет наврата годину је завршавао као први на свету.

Надал је у претходној деценији освојио 48 титула, од којих 13 гренд слемова, 20 мастерса, а на првој позицији је на крају године био четири пута.

Федерер је тријумфовао на 42 турнира, освојио шест титула на највећим турнирима, две на Завршном мастерсу сезоне, док је на мастерс турнирима 12 пута подизао пехар.

Мари је у претходној деценији освојио 32 пехара, од чега три на гренд слемовима, један завршни мастерс и десет мастерс турнира.

Два пута је био олимпијски шампион, а једном је годину завршио као први на АТП листи.

Вавринка, који се нашао на петом месту у прошлој деценији, подизао је пехар 15. пута, три на гренд слемовима и један мастерс.

Ђоковић је пре неколико дана проглашен за најбољег у протеклој деценији, у избору специјализованог сајта tennis.com.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво